Marea majoritate a oamenilor sforăie măcar din când în când, spre exemplu atunci când răceala conduce la obstrucționarea căilor nazale, în situații de oboseală excesivă sau atunci când dorm cu fața în sus. Dar, pentru alte persoane, acest fenomen este unul permanent și periculos, mai ales atunci când provoacă apneea în somn (oprirea respirației pentru câteva secunde).
Sforăitul, mai ales cel însoțit de apnee, este un simptom pe care mulți pacienți îl ignoră, dar noi dorim să subliniem că, de fapt, poate conduce la probleme atât pe termen scurt – oboseală, capacitate crescută de concentrare-, dar și pe termen lung, acestea fiind mai grave: creștere excesivă în greutate, probleme cardiovasculare etc.
De aceea, pacienții ar trebui să ia măsuri legate de stilul de viață, care să-i ajute să corecteze această problema. Printre acestea amintim:
- Corectarea greutății și eliminarea, pe cât posibil, a kilogramelor în plus;
- Schimbarea poziției de somn – dormitul pe o parte evită într-o oarecare măsură sforăitul;
- Limitarea cantității de alcool și cafea, care scad calitatea somnului și favorizează sforăitul
- Ultima, dar nu cea de pe urmă: renunțarea la fumat.
Pentru că aceste măsuri cer timp, este util ajutor medicului, care poate interveni prin metode specifice. Spre exemplu, 3D Dental vă pune la dispoziție tratamentul cu laser NightLase, non-invaziv și cu rezultate rapide în privința creșterii calității somnului.
PRIN CE SE DEOSEBEȘTE ACEST TRATAMENT?
Întâi de toate, pe scurt despre sforăit: acesta apare deoarece în timpul nopții anumite țesuturi se relaxează, împiedicând circulația aerului și producând, prin vibrație, zgomotul caracteristic. Tratamentul NightLase presupune aplicarea impulsului laser controlat si bland asupra țesutului mucoasei orale, ceea ce va conduce la contracția delicată a fibrelor de colagen.Laserul stimuleaza si producerea de fibre noi de colagen, care cresc elasticitatea si etanseitatea palatului. Astfel, aerul va circula mai bine, iar sforăitul va fi diminuat.
Acest tratament este:
- non-invaziv;
- nu presupune anestezie;
- se realizează în timp relativ scurt (3 sesiuni, într-un interval de 6 săptămâni);
- nedureros;
- perioada de recuperare este foarte scurtă.
CUM ACȚIONEAZĂ TRATAMENTUL NIGHTLASE?
Procedura cuprinde 2 pași:
- precondiționare – Lumina laser preîncălzește țesutul.
- regenerarea țesuturilor – Laserul densifică și întărește țesutul.
În urma tratamentului, sforăitul este redus semnificativ, iar rezultatul său durează până la un an. Pentru somnul liniștit al partenerei/ partenerului și pentru sănătatea ta, te așteptăm la o consultație.
You should be a part of a contest for one of the highest quality sites on the web. Im going to recommend this website!
Hi! I just wish to give you a big thumbs up for your excellent info you have got here on this post. I will be returning to your blog for more soon.