Albirea dinților cu laser

Estetică și stimă de sine

Albirea dinților a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai cerute proceduri ale cosmeticii dentare, iar la clinica 3D Dental, pacienții pot obține rezultate foarte bune. Acest tip de tratament este necesar pentru că nuanța naturală a dinților poate să nu se păstreze în timp, chiar dacă dantura este curățată în mod profesionist în cadrul unui cabinet stomatologic.

De asemenea, deși există alternative de albire, este posibil ca acestea să nu dea rezultate, fapt ce determină pacienții să apeleze la o procedura de albire a dinților cu laser, care oferă rezultatele estetice dorite.

Trebuie precizat că albirea dinților cu laser este recomandată tuturor pacienților și este mai puțin agresivă pentru smalț și gingii.

Înlocuirea plombelor, realizată după albirea danturii

Se poate recurge la acest tratament doar în situația în care dantura este perfect sănătoasă, nu prezintă carii și sensibilitate. De asemenea, tratamentul nu poate fi efectuat în cazul în care există lucrări de obturație, dar acestea vor putea fi efectuate după finalizarea procesului de albire.

Pacienții vor fi sfătuiți de către stomatolog cu privire la situația lor și astfel vor putea fi demarate procedurile în funcție de fiecare caz în parte.

De asemenea, după tratament, dinții au tendința de a fi feriți de carii și alte afecțiuni, smalțul nu este afectat, iar procedura poate fi repetată dupa doi ani, dacă este recomandată de către dentist.

Dacă vă doriți dinți mai albi, contactați mai întâi medicii stomatologi din clinicile 3D Dental, care vă vor recomanda metoda cea mai potrivită.

Un pic de chimie. Multe investiții în echipament

Cabinetul nostru este dotat cu echipament de ultimă generație, tratamentul cu laser fiind cel mai costisitor, dar și cel mai eficient mod de schimbare a nuanței danturii.

Acest tratament este un proces ușor de pus în practică, nu provoacă durere și presupune câteva etape:

1

aplicarea gelului;
2

activarea gelului prin intermediul unei lămpi cu laser special construită pentru aceste tipuri de tratamente.
3

izolarea componentelor cavității bucale;

Nivelul de concentrație al hidrogenului de peroxid utilizat este undeva între 25% și 40%, dar sunt luate măsuri de precauție pentru protejarea gingiilor, a buzelor și a celorlalte țesuturi și se controlează sensibilitatea dentară.

În cazul pacienților care se confruntă deja cu o sensibilitate, sunt necesare precauții.

Pentru că suntem adesea întrebați despre riscurile acestui tratament, precizăm câteva aspecte:

Albirea dentară prin intermediul laserului nu provoacă nicio durere, însă este important ca tratamentul să fie efectuat în cadrul unui cabinet de stomatologie, de către un medic.

  • În cadrul cabinetului, sunt utilizate mai multe substanțe care au rol protector pentru gingiile și dantura sensibilă, pentru a reduce disconfortul pacientului.
  • În plus, dacă este e nevoie, adică dacă dinții produc durere, întregul proces poate fi reluat în cadrul unei ședințe ulterioare, care este efectuată fără niciun cost în plus. Cu alte cuvinte, pacientul plătește prețul pentru o singură procedură, care poate fi efectuată până se obține culoarea dorită.
  • Nu în ultimul rând, un medic stomatolog va putea decide în cunoștință de cauză dacă starea de sănătate a danturii și a gingiilor permite realizarea tratamentului de albire fără urmări negative.

Cât durează procedura de albire dentară?

Acest lucru depinde în principal de nuanța acestora la începutul procesului. Trebuie luate în calcul și cauzele colorării sau a îngălbenirii danturii:

  • cauzele naturale, cum ar fi înaintarea în vârstă;
  • fumatul;
  • consumul de băuturi și alimente care au în componență substanțe nocive pentru culoarea dinților, adică anumiți coloranți;
  • consumul de vin roșu, cafea, ceai negru și alte băuturi care sunt cunoscute pentru pătarea dinților;
  • anumite medicamente.

De aceea, albirea poate prezenta rezultate care să difere de la un pacient la altul. Totuși, oricare ar fi cauzele inițiale ale modificării culorii, în urma tratamentului poate rezulta o dantură mai albă, cu un aspect natural, îmbunătățită cu circa 3-4 nuanțe. Cu alte cuvinte, pacientul se va bucura de o albire evidentă, realizată în scurt timp.

Cât de tare se vor albi dinții în urma tratamentului cu laser?

Procedura durează în jur de 60 de minute. În cadrul acestui tratament de îmbunătățire a aspectului și culorii dentare, pot fi efectuate cel mult 2 serii în care să se aplice substanțele speciale active, adică cele destinate unei albiri cu laser.

Este periculos acest tratament?

Albirea dinților nu implică niciun pericol, însă este important ca pacienții să respecte următoarele condiții:

  • procesul să fie efectuat în cadrul cabinetului unui dentist;
  • să se efectueze de către un medic stomatolog;
  • să se efectueze cu mare răspundere de către un medic cu experiență;
  • să se utilizeze materiale și echipamente de cea mai înaltă calitate.

Situațiile care fac ca rezultatele să nu fie cele dorite de pacient sunt: efectuarea procesului fără atenție și răspundere, în cadrul unor cabinet dedicat cosmeticii, unde personalul nu este pregătit pentru astfel de intervenții și nu este pregătit pentru acest domeniu.

Avantajele tratamentului de albire cu laser

În comparație cu alte tratamente similare, tratamentul laser prezintă câteva beneficii:

Rapiditate: efectele sunt vizibile după 60 de minute, în timp ce petele apărute din cauza unor alimente sau băuturi vor fi îndepărtate.

Protecția cavității bucale: dantura nu devine sensibilă în momentul consumului de alimente sau băuturi reci, calde sau dulci, deoarece laserul este special conceput pentru protecția pulpei dinților și a gingiilor.

Menținerea nuanței dinților după tratament

După acest tratament, este important ca pacienții să evite fumatul și băuturile care au în alcătuire coloranți.

Prețul albirii cu laser

Costul necesar tratamentului de albire dentară prin intermediul laserului diferă în funcție de dorințele pacientului, însă în cazul albirii complete, costul este de 1620 de lei.

Prima consultație este gratuită. Vă puteți programa aici.

Care sunt alternativele la albirea cu laser și cum se folosesc?

  • Albire cu Lampa Zoom
  • Gutiere confecționate în cabinet (pentru acestea, pe scurt, se procedează astfel: se ia amprenta și se comandă geluri cu concentrație mică, 9  – 15% , care se poartă 2 săptămâni. )

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri