Întrebări frecvente

Albirea dentară sau fațete dentare?

Albirea este utilizată atunci când dinții prezintă decolorații minime, în caz contrar fiind recomandate fațetele dentare. Avantajul fațetelor este că pacienții pot beneficia de un alb imaculat, care nu poate fi obținut prin nicio tehnică de albire a dinților.

Am avut dureri la un dinte, dar acum au încetat. Mai este necesar să vin la consult?

Da. Faptul că durerile au cedat nu înseamnă că infecția a dispărut. Unul dintre cazurile frecvente pe care le întâlnim este formarea unui granulom, care va determina migrarea infecției către dinții învecinați și care poate pune sănătatea și chiar viața în pericol.

Tratamentul de albire cu laser este periculos?

Nu, nu este. Acest tip de tratament nu sensibilizează dinții și nu afectează integritatea acestora.

Mi-am pierdut un dinte. Este absolut necesar să-l înlocuiesc?

Este recomandat să nu mențineți goluri în dantură. Osul din care dintele a căzut sau a fost îndepărtat se va resorbi în timp. În plus, veți observa migrarea dinților, cu efecte estetice și funcționale neplăcute și mai dificil de corectat odată cu trecere timpului.

Este posibil ca un implant să fie respins de către organism?

La realizarea implanturilor, se folosesc aliaje speciale, foarte bine tolerate de către organism. Totuși, se poate întâmpla în unele cazuri ca aceste implanturi să nu se integreze complet în os, dar acestea sunt situații rare, determinate în general de anumite probleme de sănătate.

Punte sau implant?

Opțiunea noastră este clară: implant. Aceasta deoarece puntea presupune șlefuirea și afectarea unor dinți învecinați. De asemenea, implanturile prezintă o durată de viață crescută, dacă se menține igiena corespunzătoare. În plus, acestea prezintă și avantajul menținerii igienei dentare într-un mod mai facil și mai eficient.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri