Implant dentar

Din cauze naturale sau din lipsa îngrijirii corespunzătoare, dinții se deteriorează în timp. Desigur, medicii stomatologi încurajează consulturile periodice și întreținerea danturii.

Cu toate acestea, mulți pacienți ajung la edentație (pierderea dinților). În cazul în care medicul constată că dintele nu mai poate fi salvat, este necesar să se recurgă la metode de înlocuire a acestuia.

Până nu foarte demult, singurele modalități de rezolvare a acestei probleme erau punțile sau coroanele. Totuși, în zilele noastre se preferă o soluție mai avantajoasă pentru pacient din multe puncte de vedere: implantul dentar.

Ce presupune un implant dentar?

Pentru realizarea unui implant dentar, o piesă de metal (sub formă de șurub) este plasată pe cale chirurgicală în osul maxilar, înlocuind rădăcina lipsă.

După o perioadă de vindecare, este plasată și coroana, ce poate fi realizată din diverse aliaje; rolul său este de a prelua funcțiile avute de dintele natural: masticație, fonație și, desigur, menținerea aspectului estetic.

Există o varietate de materiale din care pot fi realizate implantul, respectiv coroana.

Vă invităm să contactați medicii 3D Dental pentru a primi detalii despre cum se realizează un implant și care este opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

Etapele realizării implantului și coroanei

1

Intervenția propriu-zisă

După inserarea în os a implantului, acesta este acoperit de gingie, iar în tot acest timp pacienții nu vor resimți nimic. Există posibilitatea apariției unui disconfort la câteva ore după intervenție, atunci când se diminuează efectul anesteziei.

Durata intervenției: De cele mai multe ori, aceasta procedură nu durează mai mult de 60 de minute, fiind mai îndelungată doar în cazul în care urmează a fi aplicați mai mulți dinți.

2

Vindecarea

Vindecarea este o etapă foarte importantă a tratamentului. După scoaterea firelor, gingia se vindecă, după care urmează incizia gingiei și amplasarea unui bont protetic.

Durata vindecării: 3-6 luni

3

Pregătirea și așezarea coroanei

Pentru a se obține acel aspect de dantură naturală, este necesară realizarea unei coroane (sau a unei punți, în cazul realizării mai multor implanturi). După câteva ședințe, pacientul va beneficia de unul sau mai multe implanturi, osteo-integrate și având aspectul de dinte.

Durata pregătirii și așezării coroanei: diferă de la caz la caz, în funcție de cerințele pacientului, numărul de implanturi etc.

Din acest moment, pacienții vor putea consuma orice alimente își doresc, vor prezenta un aspect mai plăcut al cavității orale, fiind eliminate probleme de ordin estetic și social.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Implanturile sunt bine asimilate de către organism, astfel că oferă un suport stabil pentru dinții artificiali, fiind mult mai sigure decât alte variante de combatere a edentației, iar pacienții se bucură de mai mult confort, pe o perioadă mai lungă de timp.

Implanturile și confortul pacientului:

 • masticația devine mult mai confortabilă.
 • se îmbunătățește aspectul fizic deoarece implanturile arată exact ca restul dinților, înlocuindu-i cu succes.
 • se corectează posibile defecte de vorbire.

În plus, implanturile dentare sunt stabile, comparativ cu punțile dentare, care presupun șlefuirea a doi dinți și o curățare mai dificilă. De aceea, implanturile pot crește stima de sine și mulțumirea pacientului, care se va simți mai sigur pe el și pe zâmbetul său frumos, cu aspect natural.

O altă chestiune importantă, pe care medicii 3D Dental o subliniază în timpul consulturilor, este că pentru realizarea implanturilor nu este necesară șlefuirea, deci alterarea altor dinți, operațiune necesară pentru susținerea noii lucrări. Astfel, prin realizarea implanturilor, se protejează integritatea danturii și sănătatea cavității orale.

În cazul implanturilor, și igiena orală se efectuează în cele mai bune condiții, fără disconfort, fiind mult mai simplu să fie bine întreținuți și ceilalți dinți.

Durabilitatea este un alt beneficiu important: implanturile pot rezista o perioadă lungă de timp dacă sunt întreținute în mod corespunzător.

În cadrul clinicilor 3D Dental, pacienții au acces la mai multe tipuri de implanturi, pe care le pot alege la recomandarea medicului și în funcție de necesități și așteptări. Primul pas este să vă programați la un prim consult, care este gratuit.

Sunt un candidat pentru implantul dentar ?

Pentru pacienții cu edentație și care doresc un implant dentar (sau mai multe), vom face tot ce ne stă în puteri ca să-l realizăm. Totuși, există câteva particularități de care trebuie să ținem seamă.

În primul rând, maxilarul trebuie să fie sănătos și să aibă puterea de a putea suporta inserția unui implant. În cazul în care această condiție nu este îndeplinită, există câteva modalități prin care medicii noștri pot suplimenta masa osoasă și pot crește capacitatea maxilarului de a susține implantul. Acestea pot varia de la adiția de os până la grefele de os, dar decizia se ia, bineînțeles, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

De asemenea, este important ca gingiile pacienților să fie sănătoase și să nu fi fost afectate de boli parodontale. Dacă există semnele bolii parodontale, medicii din clinicile 3D Dental vor recomanda câteva tratamente specifice, înainte și după inserția implantului.

Rezistența unui implant este determinată și de îngrijirea pe care i-o acordă pacientul, în special prin menținerea igienei riguroase și renunțarea la obiceiurile dăunătoare. În acest context, dorim să sublinem încă o dată, alăturându-ne medicilor de alte specialități, că fumatul afectează sănătatea întregului organism. În plus, referitor la implant, dorim să subliniem că fumatul încetinește procesul de vindecare a zonei afectate la realizarea implantului și buna inserție a acestuia în os. De asemenea, fumatul facilitează depunerile de tartru și afectează țesuturile din cavitatea bucală, creând condițiile prielnice pentru apariția a numeroase boli.

Cu alte cuvinte, nu există un răspuns standard la întrebarea „Sunt un candidat pentru implantul dentar?”. De aceea, vă invităm în cabinetele 3D Dental pentru a discuta cu medicii noștri, care vor analiza starea dumneavoastră de sănătate și, în funcție de aceasta, vă vor recomanda o soluție.

De asemenea, dorim să subliniem un alt aspect, ce preocupă mulți pacienți: atunci când un dinte poate fi tratat, salvat, medicii noștri vor face tot posibilul să-l restaureze și să-l mențină. Cu toții credem că înzestrarea naturală este cea optimă și încercăm să o păstrăm cât mai mult timp.

Cui se adresează implantul dentar ?

În cele mai multe cazuri, pacientul care prezintă lipsa unuia sau a mai multor dinți poate urma un astfel de tratament. Limitele sunt impuse de calitatea osului care va primi implantul, însă și de sănătatea generală, de aceea este necesară o atenție sporită pentru pacienții cu diabet, boli sangvine, leucemie etc.

De aceea, pentru efectuarea implantului dentar, se impune necesitatea efectuării unor analize de sânge, dar și a unui set de investigații imagistice (cel mai adesea radiografii), care să cuprindă mai multe aspecte ale cavității orale, pentru ca medicul sa poată realiza un plan de tratament. În funcție de rezultatele testelor, dar și a istoricului medical, se va determina dacă un pacient poate beneficia de un implant dentar.

Această procedură nu creează aproape deloc durere, este efectuată sub anestezie, și poate fi comparată cu extracția unui dinte, fiind un proces similar. Evoluția tehnologică este de partea pacienților, căci medicii sunt din ce în ce mai pregătiți, iar cabinetele tot mai bine utilate, pentru ca pacienții să resimtă un grad scăzut de disconfort în timpul intervenției.

Care este rolul implantului dentar?

 • Suplinește lipsa rădăcinii.
 • Înfrumusețează aspectul feței și al cavității orale.
 • Stopează atrofierea treptată și sigură a osului.
 • Ajută la prevenirea retracției gingivale (un proces caracteristic înaintării în vârstă, dar nu numai).
 • Cu ajutorul implanturilor, se evită utilizarea protezelor mobile, (Pe implanturi se aplică proteze fixe).

Beneficii implant dentar

În concluzie, implanturile dentare aduc câteva beneficii din punctul de vedere al sănătății, confortului și costurilor.

 • În ciuda miturilor, implanturile dentare reprezintă o soluție mult mai atrăgătoare în privința costurilor, comparativ cu realizarea punților:  în cazul acestora din urmă, este nevoie de înlocuirea și prelucrarea a trei dinți. În schimb, în situația implantului, se lucrează doar asupra unuia singur, ce urmează să fie substituit.
 • Clinicile 3D Dental oferă soluții și în privința acoperirii costurilor și propune pacienților săi soluții de finanțare,  pe care le găsiți pe pagina dedicată.
 • Punțile dentare pot afecta dantura înconjurătoare deoarece aceștia servesc la susținerea punții. Implantul dentar nu pune această amprentă negativă asupra dinților sănătoși.
 • Implantul dentar oferă mult mai mult confort, iar pacienții pot consuma orice produse își doresc.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri