Fațete dentare

Fațetele dentare sunt o modalitate rapidă și sigură de a obține un zâmbet frumos.

Acest tratament este ideal pentru persoanele ai căror dinți sunt pătați, tociți, ciobiți sau spațiați/înghesuiți inestetic, precum și în cazul celor care au suferit diferite fracturi sau accidente.

Fațetele presupun un tratament ireversibil, cimentarea lor pe suprafața dinților fiind definitivă. De aceea, decizia trebuie luată ferm și în cunoștință de cauză.

Ce reprezintă fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt, de fapt, niște suprafețe foarte subțiri, comparabile ca finețe cu lentilel dee contact, confecționate din diferite materiale (porțelan, compozit etc.), cu rolul de a reda aspectul plăcut natural al zâmbetului.

Care sunt avantajele?

 • Aspect plăcut;
 • Soluție personalizată: se confecționează pentru fiecare pacient în parte, în funcție de conturul dinților;
 • Tratament relativ simplu de realizat deoarece se cimentează cu ușurință;
 • Durată lungă de viață, dacă sunt întreținute corespunzător.

Albirea dentară prin intermediul laserului nu provoacă nicio durere, însă este important ca tratamentul să fie efectuat în cadrul unui cabinet de stomatologie, de către un medic.

Tipuri de fațete:

În cabinetele 3D Dental, punem la dispoziția pacienților noștri 2 tipuri de fațete:

 • Din rășină compozită;
 • Din porțelan: porțelanul este un material mai fragil, dar după ce se cimentează devine foarte puternic și durabil.
 • Din zirconiu.

Fațetele din porțelan și zirconiu sunt confecționate în laboratorul de tehnică dentară, apor se atașează la suprafața dinților de către specialiștii noștri cu ajutorul unui ciment special, în cele mai bune condiții.

Dacă ești interesat de fațete dentare, te așteptăm în cabinet pentru un prim consult cu medicii noștri, care îți vor face recomandările cele mai potrivite pentru dantura ta.

Programează-te la consultul gratuit.

Care sunt etapele pentru realizarea fațetelor dentare?

1

Evaluarea stării inițiale a diniților

Dacă aceștia prezintă carii, atunci trebuie urmate tratamente pentru pregătirea lor și abia după se pot aplica fațetele dentare.
2

Amprentarea danturii

Etapă necesară pentru ca fațetele, ce urmează a fi confecționate în laborator, să se potrivească perfect.
3

Confecționarea fațetelor provizorii

Se vor realiza întâi fațete provizorii, care se vor calibra în funcție de dinți. Se efectuează câteva teste pentru a asigura confortul pacientului, care semnalează toate imperfecțiunile existente. Cu alte cuvinte, pentru eficiența tratamentului, este nevoie de o comunicare bună între pacient și medic.
4

Confecționarea fațetelor definitive

5

Cimentarea fațetelor pe dantură.

Pentru ca dinții să fie pregătiți de aplicarea fațetelor, este nevoie ca acestea să dispună de spațiul necesar. Fațetele dentare sunt foarte subțiri și impun necesitatea șlefuirea danturii naturale cu cel mult 0,5 – 1 milimetri, însă în cazurile în care se doresc modificări mult mai importante, atunci șlefuirea poate fi de 1-2 milimetri.

Pentru că suntem adesea întrebați despre riscurile acestui tratament, precizăm câteva aspecte:

Albirea dentară prin intermediul laserului nu provoacă nicio durere, însă este important ca tratamentul să fie efectuat în cadrul unui cabinet de stomatologie, de către un medic.

 • În cadrul cabinetului, sunt utilizate mai multe substanțe care au rol protector pentru gingiile și dantura sensibilă, pentru a reduce disconfortul pacientului.
 • În plus, dacă este e nevoie, adică dacă dinții produc durere, întregul proces poate fi reluat în cadrul unei ședințe ulterioare, care este efectuată fără niciun cost în plus. Cu alte cuvinte, pacientul plătește prețul pentru o singură procedură, care poate fi efectuată până se obține culoarea dorită.
 • Nu în ultimul rând, un medic stomatolog va putea decide în cunoștință de cauză dacă starea de sănătate a danturii și a gingiilor permite realizarea tratamentului de albire fără urmări negative.

Întreținerea fațetelor

Fațetele sunt ușor de întreținut; igiena lor se realizează în același mod cu cea a dinților naturali: periaj dentar de minimum 2 ori pe zi, folosindu-se ața dentară și apa de gură.

Cum alegem culoarea?

Este important să fie aleasă culoarea potrivită a fațetelor, deoarece ulterior nuanța nu va putea fi modificată.

Cum dantura nu are o singură nuanță, ci prezintă o variație de culori, și fațetele dentare trebuie realizate astfel, pentru a nu prezenta aspectul de dinte fals. De asemenea, este importantă și textura fațetelor, pentru ca reflecțiile de lumină să confere un aspect cât mai natural.

Vă așteptăm în cabinetele noastre, unde vă veți bucura de susținerea medicilor noștri în toate etapele tratamentului. Vă invităm la un prim consult, care este gratuit.

Avantajele fațetelor dentare

Beneficii estetice: fațetele redau cu ușurință un nou aspect, mai plăcut, al dinților, rezolvând și unele probleme de ordin social.

Tratament la dentist de scurtă durată: fațetele se construiesc, în general, în decursul a două vizite la dentist.

Durabilitate: dacă pacienții respectă câteva reguli simple de întreținere, fațetele dentare își mențin aspectul în timp. În funcție de material și întreținere, acestea pot rezista 10-15 ani.

Întreținere simplă: presupune respectarea igienei orale obișnuite. În general, fațetele dentare nu impun costuri în plus.

Fațete dentare Lumineers

Acestea pot fi cea mai ușoară modalitate ca pacienții să beneficieze de un aspect natural și plăcut al danturii, iar nuanța acesteia să nu sufere modificari odată cu trecerea timpului. Fațetele Lumineers au o grosime de 0,2 milimetri, sunt realizate din porțelan, prezintă mai multe grade de transparență și se aplică pe un dinte care nu a fost șlefuit, prin cimentare obișnuită, însă utilizând materiale speciale, în funcție de nuanța aleasă.

Cele mai multe tipuri de fațete dentare impun necesitatea șlefuirii dentare pentru a permite aplicarea acestora, însă cu Lumineers nu este cazul și nici nu este nevoie de fațete provizorii care să acopere dantura naturală.

De asemenea, pentru ca pacienții să urmeze un astfel de tratament, nu trebuie să efectueze decât două ședințe la medic. Astfel, în cadrul primei vizite, se realizează amprentarea danturii, urmând ca realizarea fațetelor dentare Lumineers să se realizeze într-un laborator din Statele Unite, proces ce durează câteva săptămâni. În a doua vizită se realizează cimentarea.

Avantajul adus de fatetele dentare Lumineers: personalizarea și adaptarea foarte bună la nevoile și preferințele pacienților. De asemenea, datorită realizării excelente din punct de vedere tehnic, fațetele Lumineers au garanție pe viață.

Fațete dentare din zirconiu

Fațetele dentare din zirconiu au avantajul unui aspect asemănător cu cel al dinților naturali și o duritate mai mare decât a celor din porțelan . Aceste fațete se realizează cu ajutorul unui computer, ceea ce face ca forma și culoarea dorite de pacient, precum și adaptarea la dinții naturali, să fie realizate mai ușor.

Beneficiile aplicării fațetelor dentare

 • Ajută la obținerea unui aspect plăcut, natural.
 • Prezintă textura și luminozitatea unui dinte natural.
 • Șlefuirea este modică (0,6 mm sau deloc).
 • Dinții naturali sunt păstrați în cele mai bune condiți.
 • Gingiile nu sunt afectate.
 • Se folosesc materiale bine tolerate de organism.
 • Tratament durabil, realizat rapid

Ceramica – materialul cel mai des folosit material pentru acest tip de restaurări

Motive:

 • Conferă un aspect foarte natural, deoarece imită textura, nuanța, rezistența și transluciditatea danturii naturale.În general, cei din jur nu pot observa diferența față de un dinte natural, netratat.
 • Prin intermediul acestor fațete dentare, pacienții nu vor mai resimți disconfort atunci când consumă alimente calde, reci sau dulci.
 • Este bine tolerat de organism, iar pacienții nu dezvoltă alergii.
 • Necesită o șlefuire minimală a smalțului.
 • Fațetele dentare nu își modifică nuanța în timp.
 • Durata de viață este estimată la 10-15 ani.
 • Costul acestora variază în funcție de modul în care au fost fabricate

Albire dentară sau fațete dentare?

Pentru că mulți pacienți își pun această întrebare, încercăm să răspundem aici pe scurt. Desigur, informațiile cele mai bune sunt cele personalizate la cazul dumneavoastră, pe care le obțineți în cabinet.

Albirea este utilizată atunci când dinții prezintă decolorații minime, în caz contrar fiind recomandate fațetele dentare. Avantajul fațetelor este că pacienții pot beneficia de un alb imaculat, care nu poate fi obținut prin nicio tehnică de albire a dinților.

Albirea dentară este un proces care trebuie reluat după o anumită perioadă de timp, în funcție de stilul de viață al pacientului (alimentație, fumat, consum de cafea etc.). În schimb, culoarea inițială a fațetelor dentare rămâne aceeași chiar și după 10 sau 15 ani de utilizare. Datorită acestei caracteristici, pacienții se pot bucura de micile plăceri ale vieții, cum ar fi consumul de cafea, vin roșu sau băuturi carbogazoase ce conțin coloranți, fără a mai fi presați de gândul că acestea duc la modificarea nuanței dinților.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri