Granulom Dentar

Orice problemă a cavității orale trebuie tratată în cel mai scurt timp, întrucât, în caz contrar, există numeroase riscuri care pot complica viața pacienților. Printre acestea se numără și granulomul dentar dezvoltat în urma infecțiilor netratate.

Așadar, aceste infecții evoluează până la rădăcina dinților, iar celulele de apărare ajută la formarea unui scut de protecție pentru a imobiliza infecția, fapt ce duce la apariția granulomului dentar.

De asemenea, infecția se poate extinde și către dinții din apropiere sau chiar către alte zone ale organismului, uneori fiind pusă viața în pericol, motiv pentru care această problemă trebuie luată foarte în serios.

Care sunt semnele?

Uneori, pacienții vin în cabinetul stomatologic acuzând dureri, iar medicul stomatolog depistează granulomul. Totuși, în cele mai multe dintre cazuri, granulomul dentar se dezvoltă „în liniște”, fără durere, astfel că pacienții nu știu că suferă de vreo problemă.

O altă situație este cea a pacienților care au dureri, dar care amână venirea la medic; în cazul lor, pe măsură ce nervul dentar moare, durerea poate să dispară, motiv pentru care majoritatea pacienților nu mai sunt preocupați de problemă. În realitate, infecția persistă și afectează dintele, care se poate înnegri și este mai vulnerabil în fața cariilor.

Pentru recomandări și tratamente profesioniste, realizate cu echipamente de ultimă generație, vă invităm să vă faceți o programare. Primul consult este gratuit.

Cum se tratează?

În primul rând, medicii recomandă efectuarea unei radiografii. Astfel, granulomul dentar va fi identificat fără probleme.

Granulomul dentar poate fi tratat în cele mai bune condiții în cadrul clinicii 3D Dental printr-o procedură numită rezecție apicală. Aceasta presupune realizarea unei incizii și expunerea osului rădăcinii. Astfel, se creează o „fereastră” pentru ca granulomul să poată fi îndepărtat fără probleme, urmând ca mai apoi locul să fie suturat și protejat împotriva altor infecții.

Perioada vindecării diferă de la o persoană la alta, dar în tot acest timp pacienții trebuie să țină cont de toate recomandările medicilor, precum evitarea activităților fizice sau consumul de diferite alimente și băuturi.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri