Tratament ortodontic

Foarte multe persoane au nevoie de un aparat ortodontic, însă doar cele care prezintă deficiențe importante aleg să facă acest pas, de corectare a alinierii dinților.

În cadrul clinicii 3D Dental, vă punem la dispoziție mai multe variante de astfel de aparate ortodontice: metalice, ceramice sau invizibile. Există aparate mobile, recomandate de cele mai multe ori copiilor, dar și unele fixe, care nu pot fi înlăturate, însă care lucrează non stop pentru remedierea problemei prezentate. Aceste dispozitive se aleg în funcție de preferințe și necesități, dar întotdeauna ținînd cont de sfaturile medicilor.

Pentru tratamente de cea mai bună calitate, vă invităm să vă faceți o programare în cabinetele 3D Dental. Primul consult este gratuit.

Care sunt candidații pentru acest tip de tratament?

Vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de urmarea unui astfel de tratament, dar este de preferat ca problemele de natură ortodontică să fie remediate de la vârste fragede întrucât este mult mai ușor să se aducă modificările necesare și să se păstreze rezultatele datorită faptului că oasele sunt mai mobile.

În schimb, orice persoană care nu este mulțumită de zâmbetul său (dinții sunt spațiați, prea înghesuiți sau nu sunt bine aliniați) poate urma un tratament de un an sau doi în urma căruia să observe remedierea respectivei probleme.

Aparate ortodontice pentru copii

În cazul copiilor, se utilizează în general dispozitive mobile. Acestea sunt recomandate pacienților cu vârstă între 7 și 11 ani pentru că influențează modalitatea de dezvoltare a arcadelor superioare și inferioare, îmbunătățind alinierea dentară și pot să corecteze malpozițiile aflate în stadii ușoare. Aparatele ortodontice mobile pot fi personalizate în funcție de dorințele celor mici și pot fi folosite în timpul zilei, dar și al nopții, fiind înlăturate în timpul meselor sau atunci când sunt efectuate activități care îi pot afecta buna funcționare.

Aparatele dentare funcționale sunt utilizate de către cei mici, care încă se află în creștere și dezvoltare, având rolul de a modifica poziția maxilarelor. Acestea pot corecta obiceiuri precum suptul degetului, îmbunătățesc vorbirea și masticația. Aparatele dentare funcționale sunt asemănătoare celor mobile din perspectiva faptului că se îndepărtează în timpul meselor.

Câteva motive pentru a purta un aparat ortodontic

icon aparat dentar - 3ddental

Funcționalitatea corectă

Pacienții care urmează un tratament ortodontic vor beneficia la finalul acestuia de o mușcătură efectuată corect, care ajută la buna funcționare a cavității orale. Pe această cale, sunt prevenite mai multe afecțiuni, carii sau fracturi.

icon aparat dentar - 3ddental

Aparatul ortodontic poate oferi beneficii indiferent de vârstă

Anumite anomalii ale cavitătii orale se corectează indiferent de vârstă. Totuși, aparatele ortodontice sunt mult mai eficiente la copii. Tratamentele ortodontice se efectuează și în cazul adulților, doar că necesită o perioadă mai lungă de tratatament, de la câteva luni până la doi ani.

icon aparat dentar - 3ddental

Digestie mai bună

În urma studiilor făcute de specialiști, s-a constatat că malocluziile afectează modalitatea de mestecare a alimentelor, fapt care poate să afecteze digestia pacienților.

icon aparat dentar - 3ddental

Un zâmbet de invidiat

Cu toate că în anumite cazuri, tratamentul se poate întinde pe o buna perioadă de timp, la finalul acesteia, pacienții vor beneficia de un aspect plăcut și de un zâmbet natural și sănătos, ce ajută la creșterea încrederii în sine.

icon aparat dentar - 3ddental

Tratament adjuvant al parodontozei

Tratamentul ortodontic este recomandat și în cazul dinților mobili în boala parodontală, crescând stabilitatea dinților în os. Este un tratament adjuvant al parodontozei, în funcție de caz.

icon aparat dentar - 3ddental

Digestie mai bună

În urma studiilor făcute de specialiști, s-a constatat că malocluziile afectează modalitatea de mestecare a alimentelor, fapt care poate să afecteze digestia pacienților.

Medicul specialist se va pronunța privitor la necesitatea aplicării unui aparat ortodontic, în funcție de situația prezentată. Astfel, durata tratamentului și tipul de aparat dentar diferă de la pacient la pacient.

Avantajele tratamentului ortodontic

Aparatul dentar reprezintă cea mai bună modalitate de remediere a problemelor sus-menționate. Acțiunea sa este datorată unui element constituent, arcul, ce exercită o anumită presiune la nivelul fiecărui dinte și determină mișcarea acestuia către poziția corectă.

Aceste aparate sunt special confecționate pentru fiecare persoană în parte, ceea ce face ca totul să fie foarte precis în realizarea și acțiunea lor. De aceea, durata tratamentului poate fi uneori chiar și de câteva luni, pentru remedierea unor probleme minore.

De asemenea, prețurile sunt, în ziua de astăzi, diverse și accesibile. Astfel, este mult mai ușor să urmați acest tratament care, pe lângă faptul ca înfrumusețează zâmbetul, îmbunătățește și vorbirea, dar și masticația.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri