Aparat dentar

Aparatul dentar este un dispozitiv foarte des întâlnit în rândul celor care nu sunt multumiți de modul în care le sunt aliniați dinții, fiind cea mai bună și eficientă modalitate în acest sens, iar clinica 3D Dental propune pacienților numeroase tipuri de aparate dentare, pentru toate necesitățile, preferințele și buzunarele.

Pentru realizarea acestora, este nevoie de mai multe ședințe în care se fac teste.

Înainte de aplicarea lor, adesea este nevoie de curățarea profesionistă a dinților și de aplicarea unei paste de tip polish pentru ca dispozitivul să poate fi cimentat în mod corespunzător.

Ulterior, în funcție de tipul de aparat dentar ales, sunt necesare ședințe periodice pentru ajustarea aparatelor, astfel încât acestea să fie cât mai eficiente. În plus, pacienții trebuie să acorde în continuare o atenție sporită igienei orale, care, deși se efectuează cu puțină dificultate, nu trebuie omisă.

Tipuri de aparate dentare

Pentru copii, de cele mai multe ori, se recomandă bracketii metalici, ce se atașează la partea frontală a dinților, acest tip fiind ideal și pentru cei care doresc rezultate vizibile mai repede și un tratament mai rapid.

În schimb, pacienții preocupați de înfățișarea lor, dar care nu prezintă deficiențe complexe, pot apela la bracketi ce se atașează pe partea din spate a dinților, fiind invizibili.

Nu în ultimul rând, există și aparate dentare mobile, însă acestea sunt recomandate doar în anumite situații.

Specialiștii din cadrul clinicii vor face recomandările în funcție de situația prezentată de fiecare pacient în parte, de așteptări, dar și de bugetul alocat, astfel încât alegerea să fie cea mai bună.

Puțin disconfort la început.

În primele zile, pacienții se pot confrunta cu o senzație de disconfort, iar dinții pot fi mai sensibili din cauza presiunii exercitate de bracketi, însă cu o dietă alimentară potrivită, confortul se va instala din nou în cel mai scurt timp.

CE ESTE CONTENȚIA?

La finalul unui tratament cu un aparat dentar care a corectat poziții defectuoase ale danturii, este important de știut că rădăcina nu s-a fixat 100% în maxilar, motiv pentru care în multe dintre situații este nevoie de montarea unui aparat secundar, specializat pe contenție, care are rolul de a păstra efectele aparatului dentar, fără a se reveni la faza inițială.

În funcție de recomandările specialistului, pacienții vor alege un arc din diferite materiale, fie metal, fie fibră de sticlă, care se cimentează cu ajutorul unor substanțe speciale pe partea interioară a dinților.

O altă posibilitate este reprezentată de gutierele speciale, care se poartă în timpul somnului, pe o perioadă de 6 – 12 luni.

Această decizie aparține în totalitate specialistului, care trebuie să aprecieze care este cea mai bună opțiune în funcție de situația prezentată.

Pentru cele mai bune recomandări și tratamente, vă invităm să vă faceți o programare în cabinetele 3D Dental. Primul consult este gratuit.

Tipuri de aparat dentar

Pacienții 3D Dental pot opta pentru 3 tipuri de aparat dentar:

icon aparat dentar - 3ddental

Aparat dentar metalic

Acesta este tipul cel mai utilizat și mai ieftin, dar se dovedește eficient, oferind rezultatele dorite, astfel că pacienții se pot bucura la finalul tratamentului de un zâmbet natural.

icon aparat dentar - 3ddental

Aparat dentar ceramic

Oferă aceleași beneficii, dar este mai estetic și mai discret, motiv pentru care și prețul său crește într-o anumită măsură.

icon aparat dentar - 3ddental

Aparat din safir

Acesta este purtat de către persoanele care își doresc un aparat dentar, dar extrem de fizionomic. Aparatele din safir sunt mai transparente, rezistente, foarte puțin vizibile, spre deosebire de celelalte două tipuri. Aceste avantaje presupun și un cost mai ridicat.

Toate aceste tipuri de aparate dentare conțin ligaturi între bracketii ce se fixează pe fiecare dinte, astfel că igiena orală le poate da bătăi de cap multor pacienți. De asemenea, pacienții trebie să meargă o dată la câteva luni la stomatolog pentru o ajustare a aparatului.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri