Tratament parodontoză

Ce este parodontoza?

Parodontoza (boala parodontală) este o afecțiune a parodonțiului, adică a osului și țesuturilor care fixează dinții.

Poate o fi o afecțiune foarte gravă deoarece poate conduce la pierderea unuia sau mai multor dinți.

OFERTA LUNII - PACHET PROMOTIONAL 500 DE LEI LA TRATAMENTUL PARODONTOZEI

Inscrie-te pentru a beneficia de oferta si scapa de parodontoza.

* Completati formularul alaturat pentru a fi contactat si programat in scurt timp.

** Oferta este valabila pentru tratamentul parodontozei cu laser.

Consultatie medic specialist

100%

Parodontometrie

100%

Kit igienizare profesională

100%

Semnele bolii parodontale

 • Gingiile au culoarea modificată (cea sănătoasă este roz), sunt roșii, sensibile, dureroase și sângerează în urma unor atingeri slabe.
 • Halena (respirația urât mirositoare);
 • Prezența unui gust neplăcut;
 • Mobilitate dentară;
 • Punguțe parodontale cu puroi.

Dacă recunoști aceste semne la tine, este foarte important să apelezi la un specialist pentru efectuarea unui control amănunțit.

Medicii 3D Dental vor stabili cât este de avansată boala și care sunt măsurile ce se impun.

Este necesar să știi că, de regulă, afecțiunile parodontale nu pot fi îndepărtate, ci doar se stopează evoluția acestora. Dar, tratamentele noastre sunt eficiente și pot diminua semnificativ consecințele bolii asupra aspectului și funcționalității dinților.

Ce putem face pentru un pacient cu parodontoză?

În continuare, îți vom prezenta câteva tipuri de tratamente disponibile în clinicile 3D Dental, ce ți-ar putea fi recomandate de către medicii noștri, în funcție de stadiul bolii.

1

Periaj profesionist, detartraj profund, chiuretaj subgingival:

este vorba despre operațiuni ce au drept scop o curățare foarte atentă a plăcii bacteriene. În fazele incipiente ale bolii, aceste operațiuni pot fi singurele necesare deoarece, după eliminarea tartrului, gingiile se refac singure în decurs de câteva săptămâni.

Dacă te afli în acest caz fericit, te vom aștepta la noi pentru controale periodice și eliminarea tartrului în cabinet.

2

Eliminarea buzunarelor

Uneori, boala poate conduce la formarea unor pungi la nivelul rădăcinii dinților, unde sunt stocate bacteriile, iar acestea trebuie îndepărtate și zona trebuie curățată pentru a se vindeca.

Medicii noștri vor realiza o intervenție chirurgicală de reducere a dimensiunilor acestor buzunare. Locul se curăță riguros, iar gingia se atașează de dinte pentru a împiedica apariția unor noi buzunare parodontotice.

3

Grefe osoase

Atunci când gingiile s-au retras foarte mult și au expus rădăcina dinților, structura osoasă deja a fost afectată și nu mai poate susține dantura în mod corespunzător.

În această situație, medicii noștri vor realiza operațiuni de eliminare a zonelor osoase afectate de parontoză și de înlocuire a acestora, în scopul întăririi structurii osoase de susținere a dinților. Înlocuirea presupune fie aplicarea de os artificial în maxilar, fie prelevarea unor mici cantități de os din alte părți ale corpului.

4

Tratatament cu laser – parodontoză ținută eficient în frâu, fără durere

Principalul beneficiu al acestui tratament, recunoscut de pacienții noștri care l-au urmat, este lipsa durerii. Dar dorim să subliniem că acest avantaj este dublat de un alt aspect, cel al eficienței ridicate împotriva bolii parodontale.

Acțiunea laserului: prin intermediul acestei tehnologii, se îndepărtează țesuturile afectate și se reface țesutul osos, iar cu cât tratamentul este urmat mai de timpuriu, cu atât rezultatele oferite vor fi mai bune. Laserul sterilizează zonele inflamate/ infectate și stimulează refacerea țesutului care asigură stabilitatea dinților. Prin intermediul laserului. Acest tratamentul nu este dureros, iar riscul infectării este redus.

Un plus de confort în timpul intervenției: în majoritatea cazurilor, nu este nevoie de anestezie, existând posibilitatea apariției unui disconfort, dar acest aspect variază în funcție de fiecare pacient. Laserul este folosit pentru reducerea cantității de bacterii și microbi, iar rezultatele sunt foarte bune chiar și în cazurile mai complicate, care prezintă un grad ridicat de mobilitate dentară.

…și după intervenție: spre deosebire de alte metode de tratare a parodontozei, laserul nu duce la contracții musculare, nu sunt afectate țesuturile înconjurătoare, astfel că există o probabilitate redusă ca după intervenție să apară tumefacții sau sângerări.

În ziua de azi, laserul este folosit și alături de procedurile obișnuite de detartraj, deoarece, prin acțiunea laserului, tartrul își transformă structura și devine ușor de înlăturat de pe suprafața danturii cu ajutorul unor instrumente clasice.

De asemenea, laserul poate fi utilizat în mai multe tipuri de tratamente, dar este utilizarea sa este una dintre metodele preferate de specialiști și pacienți deopotrivă împotriva parodontozei.

5

Ce putem face dacă dinții tăi sunt foarte mobili sau dacă ai pierdut deja un dinte din cauza parodontozei?

Avem soluții chiar și în cazurile în care boala este foarte avansată. Procedurile variază foarte mult, de la pacient la pacient. În linii mari, vei urma aceleași operațiuni, de curățare profundă, înlocuire a țesutului osos și apoi de protezare a zonelor edentate, prin punți sau implanturi dentare.

Mai ales în această situație, poți lua o decizie bună doar împreună cu medicul specialist. Poți să ne contactezi chiar acum.

Cauzele apariției bolii parodontale

Placa bacteriană, care este alcătuită din microbi, bacterii și resturi alimentare și care formează o peliculă ce se atașează la suprafața dentară. Aceasta trebuie înlăturată cât mai des cu putință prin efectuarea periajului și întreținerea igienei cavității bucale. Periajul trebuie efectuat minimum dimineața și seara, dar este de dorit să fie realizat după fiecare masă. Dacă placa nu este îndepărtată, atunci ea se va transforma în tartru. În această situație, este necesar să te adresezi cabinetului stomatologic. Îndepărtarea tartrului se realizează în general într-o singură ședință, cu ajutorul ultrasunetelor, durerile fiind aproape inexistente.(link către servicii)

Dacă îndepărtarea tartrului nu se efectuează suficient de frecvent sau de eficient, straturile se vor înmulți, fapt ce va afecta dantura și gingiile.

Astfel, în prima fază, va apărea gingivita (link către pagina de Gingivită).

Ulterior, bacteriile pot distruge pas cu pas ligamentele (elementele de legătură între rădăcina dentară, osul alveolar şi ţesutul gingival), urmând să ajungă la os, pe care îl pot deteriora. Între timp, apar punguțele parodontale, iar dinții afectați vor deveni mobili.

Mușcătura incorectă, care poate duce la inflamația gingiilor, dar și la retracții ale osului, care, la rândul lor, favorizează mobilitatea dinților. Ocluzia se remediază prin intermediul unui tratament ortodontic, realizat în paralel cu cel parodontal.

Genetica joacă un rol important, astfel că pacienții cu rude care au suferit de parodontoză sunt mai predispuși la devoltarea afecțiunii.

Carii netratate, dar și obturațiile vechi, care s-au infectat în timp, fumatul, lucrări protetice care nu au fost bine efectuate.

Anumite afecțiuni, precum diabetul, dar și anumite tratamente (unele tratamente pentru afecțiuni cardiovasulcare și cele pentru cancer).

Având în vedere etiologia complexă a bolii parodontale, îți recomandăm să te adresezi medicilor 3D Dental încă de la primele semne, mai ales dacă recunoști acești factori în istoria ta medicală. În cazul parodontozei, acțiunea timpurie este un factor foarte important de succes al tratamentului!

Formele afecțiunilor parodontale

Gingivita – Reprezintă cea mai simplă modalitate de afectare a gingiilor. Deși la început pare că nu creează probleme, în timp evoluează și se agravează. Gingivita se dezvoltă din cauza igienei orale necorespunzătoare, dar și de la administrarea anumitor medicamente. Semnele gingivitei: sângerarea în momentul periajului, halena, înroșirea gingiilor sau sensibilitatea în momentul atingerii.

Parodontita cronică – Aceasta evoluează treptat și nu oferă numeroase simptome. Își face simțită prezența atunci când apar sângerări spontante sau în momentul periajului, disconfort, retracție gingivalaă, mobilitatea dentară sau halenă. Dar, parodontita cronică poate fi prezentă și fără să ofere niciun semn.

Parodontita agresivă – Aceasta evoluează în scurt timp, iar simptomele sunt aproape aceleași cu cele ale parodontitei cronice, dar mai rapide și mai puternice. Osul își modifică structura într-o perioadă mai scurtă de timp, iar dantura devine mobilă mai rapid. Tinerii sunt mai predispuși la dezvoltarea parodontitei agresive.

Retracția gingivală – acest proces poate apărea din mai multe cauze, nu doar sub acțiunea bacteriilor. Printre factorii declanșatori, amintim: înaintarea în vârstă (fiind un proces obișnuit), ocluzia necorespunzătoare, înghesuirea dentară, lucrările protetice care nu se potrivesc, periaj dentar agresiv.

În general, afecțiunile parodontale sunt influențate de mai multe aspecte, precum fumatul, afecțiuni cardiovasculare, diabet, obezitate sau reumatism.

Cui se adresează implantul dentar ?

În cele mai multe cazuri, pacientul care prezintă lipsa unuia sau a mai multor dinți poate urma un astfel de tratament. Limitele sunt impuse de calitatea osului care va primi implantul, însă și de sănătatea generală, de aceea este necesară o atenție sporită pentru pacienții cu diabet, boli sangvine, leucemie etc.

De aceea, pentru efectuarea implantului dentar, se impune necesitatea efectuării unor analize de sânge, dar și a unui set de investigații imagistice (cel mai adesea radiografii), care să cuprindă mai multe aspecte ale cavității orale, pentru ca medicul sa poată realiza un plan de tratament. În funcție de rezultatele testelor, dar și a istoricului medical, se va determina dacă un pacient poate beneficia de un implant dentar.

Această procedură nu creează aproape deloc durere, este efectuată sub anestezie, și poate fi comparată cu extracția unui dinte, fiind un proces similar. Evoluția tehnologică este de partea pacienților, căci medicii sunt din ce în ce mai pregătiți, iar cabinetele tot mai bine utilate, pentru ca pacienții să resimtă un grad scăzut de disconfort în timpul intervenției.

Care este rolul implantului dentar?

 • Suplinește lipsa rădăcinii.
 • Înfrumusețează aspectul feței și al cavității orale.
 • Stopează atrofierea treptată și sigură a osului.
 • Ajută la prevenirea retracției gingivale (un proces caracteristic înaintării în vârstă, dar nu numai).
 • Cu ajutorul implanturilor, se evită utilizarea protezelor mobile, (Pe implanturi se aplică proteze fixe).

Beneficiile grefei osoase

 • vei ține sub control boala.
 • îți vei păstra dinții, care acum capătă un plus de susținere.
 • te vei bucura în continuare de alimentele preferate.

Trebuie să știi că tratarea bolilor de tip parodontal reprezintă o sumă de operațiuni, care se efectuează în cadrul mai multor ședințe.

Subliniem că rezultatele sunt puternic influențate de rigurozitatea cu care pacientul respectă recomandările medicului. Acestea se referă la 2 aspecte majore: igiena orală corespunzătoare și efectuarea unor vizite regulate la dentist.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri