Skip to main content

Lipsa unui dinte poate ciobi drastic stima de sine. Dar, în paralel cu aspectul psihologic, „golurile” dentare perturbă masticația și favorizează migrarea dinților sănătoși, ceea ce îi va afecta din punct de vedere funcțional și estetic. De aceea, este bine să procedezi cât mai curând la completarea spațiilor, cu numeroase avantaje. Dar, pentru aceasta, medicul va lua în calcul câteva aspecte:

  • Sănătatea gingiilor

Gingiile contribuie la stabilitatea dinților și a implanturilor, de aceea este absolut necesar să fie sănătoase, neafectate de gingivită sau chiar parodontoză. Dacă, totuși, există semnele unei boli, medicii din clinicile 3D Dental vor realiza tratamentele necesare (link către pagina Parodontoză), înainte și după inserția implantului. Condițiile realizării implanturile dentare. Ești un pacient potrivit pentru implanturile dentare?

  • Soliditatea maxilarului și masa osoasă suficientă

Maxilarul este cel care susține implantul și face față forțelor masticatorii. De aceea, ne vom asigura că maxilarul este sănătos și că va putea face fata piesei ce se va integra în interiorul său, precum și solicitărilor anatomice și fiziologice ulterioare. În unele cazuri, este necesară suplimentarea de masă osoasă, iar pentru aceasta metodele variază de la caz la caz, de la adiție osoasă la grefele de os, în funcție de gravitatea cazului.  

În imagine: punte dentară din zirconiu, pe 8 implanturi. În general, acest tip de tratament presupune răbdare din cauza duratei de vindecare și a celorlalte operațiuni necesare (spre exemplu, lucrările provizorii). Dar, rezultatele sunt dintre cele mai plăcute vizual și mai eficiente din punct de vedere funcționale!

  • Starea de sănătate a pacientului

Înainte de realizarea implantului dentar, vor fi necesare câteva analize de sânge și o evaluare a stării de sănătate orală și generală. În funcție de acestea, medicul va decide sau nu dacă acest tratament poate fi efectuat.

Principalele limitări apar la pacienții cu diabet, boli hematologie, leucemie etc. Totuși, dacă te afli într-unul dintre aceste cazuri, trebuie să știi că nu este vorba despre o excludere automată, ci despre necesitatea unui set suplimentar de precauții.

  • Fumatul și igiena dentară

Pentru vindecarea după inserarea implantului, dar și pentru rezistența pe termen lung, este necesară menținerea unei igiene orale corecte. De asemenea, este de dorit ca pacientul să renunțe la fumat. Aceasta deoarece fumatul încetinește vindecarea și afectează integrarea în os a implantului, precum și sănătatea gingiilor.

Dacă îndeplinești aceste condiții, atunci e foarte probabil ca implanturile dentare să fie o soluție bună pentru tine. Dacă nu, atunci te putem ajuta să iei măsuri.

Oricare ar fi răspunsul tău, te așteptăm în cabinetele 3D Dental: vei primi consiliere medicală de cel mai înalt nivel și vom stabili împreună ce e de făcut.

Leave a Reply