Tratament chist dentar

Chiar daca nu exista simptome vizibile ale chisturilor dentare, acestea se dezvolta in liniste si reprezinta o problema pentru numerosi pacienti.

De cele mai multe ori acestea nu pun viata in pericol si nici macar nu produc vreun disconfort, motiv pentru care masurile sunt luate tarziu, abia dupa ce sunt identificate de catre medici sau pacienti.

Acestea pot avea diferite dimensiuni, astfel ca uneori pot favoriza miscarea dintilor, afectand alinierea lor si este esentiala inlaturarea lor pe cale chirurgicala.

De ce apar chisturile?

In cele mai multe dintre cazuri, chisturile se dezvolta in cazul persoanelor de varsta a treia, barbatii fiind cei mai vulnerabili in acest sens. De asemenea, exista mai multe tipuri sau forme ale lor, cat si locuri in care apar, iar in functie de acest aspect, chisturile se pot manifesta in mai multe moduri, fie cauzeaza durere, fie se dezvolta in liniste.

Cum se elimina chisturile?

In primul rand trebuie sa fie identificat tipul si natura chistului si eventual daca acesta afecteaza in vreun fel cavitatea orala, urmand ca mai apoi sa fie pregatit tratamentul.
Uneori chisturile pot fi o manifestare a unei infectii, motiv pentru care este importanta si cauza aparitiei lor, pentru a putea fi prevenite. In multe cazuri, acestea pot fi tratate doar cu ajutorul unor medicamente, insa in majoritatea situatiilor este nevoie de extirparea lor, fapt care presupune o interventie chirurgicala de care se tem majoritatea pacientilor.

In schimb, totul se desfasoara in deplina siguranta, in cele mai bune conditii la clinica 3D Dental, astfel ca nu trebuie sa existe motive de teama.

Se recomanda eliminarea chisturilor doar atunci cand acestea cauzeaza prejudicii sau produc durere, in restul situatiilor nu este obligatoriu si ramane la alegerea pacientilor, insa este important sa se cunoasca natura acestora, dupa ce sunt analizate atent de catre un specialist.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri