Tratament abces dentar

Exista mai multe motive pentru care pot aparea infectii la nivelul cavitatii orale, iar acestea se pot manifesta in diferite moduri, motiv pentru care este necesara identificarea corecta si tratarea lor.

Una dintre manifestari este formarea unui abces dentar, care duce la dureri severe la nivelul dintilor si mult disconfort, astfel ca trebuie sa fie tratat in cel mai scurt timp.

Abcesul se formeaza uneori chiar si la doua zile de la dezvoltarea infectiei, insa exista si situatii in care durerea sa nu fie prezenta, motiv pentru care multe persoane amana tratarea lor, dar este important sa nu fie ignorate simptomele.

Cum se trateaza?

Infectia se poate extinde si afecta structura de sustinere a dintilor, caz in care acestia pot fi pierduti, fie, in cazuri mai rare, se poate extinde catre alte organe ale corpului cauzand probleme serioase.

Ce trebuie facut?

Pana la vizita la stomatolog exista cateva modalitati prin care simptomele sa fie tinute in frau, iar o solutie poate fi clatirea gurii cu apa calduta si sare de cateva ore pe zi. Astfel, se amelioreaza durerea, sensibilitatea sau inflamatiile.

Cum se trateaza?

De cele mai multe ori abcesul dentar este inlaturat cu usurinta si nici nu este necesara o perioada lunga pentru vindecare.
Asadar, zona este curatata cu simt de raspundere, se elimina puroiul, urmand ca infectia sa fie tratata. De asemenea, este important sa se stabileasca sursa infectiei si locul in care aceasta este amplasata.

Uneori, pentru ca tratamentul sa fie complet este nevoie si de o curatare a canalelor, pentru ca mai apoi acestea sa fie obturate pentru a fi prevenite alte infectii.

Pot fi prescrise diferite antibiotice si medicamente pentru combaterea infectiei dar si pentru a grabi procesul de vindecare, iar pacientii care se confrunta cu astfel de probleme pot apela la specialistii din cadrul clinicii 3D Dental pentru a urma un tratament eficient.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri