VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sinus maxilar

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Dental

Sinusul maxilar este localizat deasupra arcadei superioare, adica peste radacina molarilor si premolarilor, fiind inclus in os si adesea se poate intersecta cu varful radacinii dentare, cauzand diferite probleme.

Marimea acestuia si relatia avuta cu celelalte structuri difera de la un caz la altul, insa in cazul copiilor, dimensiunile sunt mai reduse, dar acestea cresc pe masura trecerii anilor.

De asemenea, sunt cateva functii esentiale indeplinite de sinus, printre care ajuta la respiratie, la apararea cailor respiratorii, la dezvoltarea fetei, dar reprezinta si un factor protector pentru aceasta zona.

Pentru implant dentar

In schimb, multi pacienti care sunt supusi unui tratament de implant dentar, dau peste problema cantitatii insuficiente pentru ca procedura sa fie efectuata in cele mai bune conditii si scade semnificativ rata de succes a interventiei, existand riscul ca implantul sa nu se prinda. In astfel de cazuri, se poate apela la aditia osoasa, procedura efectuata si in cadrul clinicii 3D Dental, insa uneori tratamentul nu poate fi pus in aplicare din cauza pozitiei sinusului maxilar.

Astfel, solutia este urmarea unei alte interventii, numite sinus lifting, ce poate fi efectuata prin doua moduri, insa in ambele cazuri este nevoie de o mare atentie a specialistilor.

Tipuri

Astfel, prima propunere este si cea mai usor de pus in practica si presupune ca aditia sa se faca prin locul in care urmeaza si inserarea implantului, in timp ce a doua varianta presupune ca accesul sa fie pe partea laterala, unde trebuie sa se creeze o fereastra la mica distanta de capatul radacinilor dintilor.

Aceasta varianta din urma este mult mai sensibila decat prima, insa in ambele situatii este nevoie ca pacientii sa astepte o perioada de cateva luni pentru ca structura osoasa atasata sa fie integrata si bine asimilata, de obicei de minim 6 luni, iar abia dupa va putea fi efectuat implantul dentar.

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Segmentarea sinusului maxilar

Acest proces prezinta de cele mai multe ori trei zone, prima dintre cele este cea alveolara, care se orienteaza in jos, cea zigomatica orientata in lateral si are legatura cu osul zigomatic, in timp ce mai exista si una infra orbitala, care se orienteaza in sus. Dimensiune sinusului maxilar difera in functie de cea avuta de craniu.

Afectiuni ale sinusului maxilar

Una dintre cele mai comune proceduri ale sinusului maxilar este ridicarea acestuia, interventie complexa ce presupune ca membrana sa fie adusa la o pozitie superioara, astfel incat sa se dispuna de spatiul necesar pentru aditia osoasa, procedura necesara in cazul implanturilor dentare. Sinus liftingul presupune adaugarea unei grefe osoase in zona sinusului, insa fara a aduce prejudicii la nivelul cavitatii orale. O alta interventie comuna asupra sinusurilor sunt indepartarea chisturilor dezvoltate de acestea, cu ajutorul unei interventii chirurgicale destul de dificile.

Vindecare

In cazul in care s-a intervenit asupra sinusurilor, pentru ca vindecarea sa aiba loc mai repede este esential ca pacientii sa tina cont de toate sfaturile medicilor. Astfel, in primul rand trebuie urmat un plan care sa cuprinda administrarea anumitor medicamente pentru a evita inflamatiile, efectele secundare, durerea si disconfortul. Pe langa medicemente si antibiotice, mai sunt recomandate compresele reci si este esential ca pacientii sa se odihneasca.

In plus, este esentiala evitarea presiunii sau chiar a atingerii in zona sinusurilor, pentru ca in fazele incipiente grefa de os isi poate modifica pozitia cu usurinta, iar riscul complicatiilor este foarte ridicat. In cazul in care pacientii tin cont de aceste recomandari, cu siguranta ca vindecarea va avea loc intr-un timp mai scurt. De asemenea, pacientii trebuie sa aiba o relatie apropiata cu medicii, chiar si parcursul vindecarii, deoarece prin controale de rutina se poate analiza procesul de recuperare, iar in cazul in care este nevoie se indeparteaza si firele suturii.

De cele mai multe ori, vindecarea dupa o interventie asupra sinusului maxilar variaza intre 6 si 12 luni, in functie de fiecare caz in parte. Durata mare de timp este impusa de faptul ca grefa osoasa trebuie sa fie bine asimilata de catre organism si sa stimuleze completarea osului nou.

Contact

0728 628 600

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

BarbatFemeieCopil