Rezectia dentara incepe prin efectuarea unei incizii de mici dimensiuni la nivelul gingiei, in zona respectiva, pentru a evidentia radacina, unde se creeaza o fereastra, pentru a avea acces la infectie. Procedura implica si curatarea canalelor cu mai multe substante, astfel incat medicii sa se asigure de eficienta tratamentului si pentru a se preveni aparitia altor infectii.
Ulterior, dupa ce este indepartata infectia si o mica portiune, de cativa milimetri, a radacinii dentare afectate, gingia este reatasata si suturata, urmand ca firele aferente sa fie indepartate cateva zile mai tarziu.
Tratamentul se desfasoara in circa 45 de minute, poate mai mult, poate mai putin, in functie de complexitatea situatiei prezentate. In general, in cazul dintilor frontali procedura poate fi mai rapida, datorita accesului facil, spre deosebire de situatia molarilor, in care conditiile sunt putin mai complicate din cauza pozitiei in cadrul cavitatii orale.
Riscuri
La fel ca orice alta interventie stomatologica si rezectia dentara implica cateva riscuri, care, insa, sunt destul de rar intalnite.
Printre acestea se numara riscul ca procedura sa nu fi avut succes, caz in care ultima solutie ramane extractia dentara, insa exista si posibilitatea ca in urma interventiei sa fi fost afectat vreun nerv.
Pentru prevenirea infectiilor ulterioare, de regula, sunt administrate si antibitiotice.
In schimb, pacientii care isi doresc sa urmeze acest tip de tratament in cele mai bune, sigure si moderne conditii, pot apela oricand la specialistii din cadrul clinicii 3D Dental.