VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Rezectie Apicala

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Dental

Rezectia apicala este o interventie chirurgicala minora, efectuata cu scopul de a indeparta varful radacinii dentare, unde exista o infectie, astfel incat pacientii sa nu se confrunte cu diferite probleme.

De ce as avea nevoie de rezectie apicala?

Atunci cand dintele este cariat in proportii ridicate, cand are obturatii mari, cand se primeste o lovitura sau in urma unui accident, exista riscul ca pulpa sa moara. Astfel, tesuturile moarte trebuie inlaturate pentru a preveni o infectie, fiind necesar in acest sens un tratament endodontic, pentru curatarea canalalelor. In schimb, acest tratament nu are succes intotdeauna, astfel ca este posibil ca infectia sa persiste in varful radacinii, fapt care va cauza durere, disconfort, inflamatii ale gingiilor sau un abces.

Care sunt avantajele?

Asadar, rezectia apicala este operatiunea la care se apeleaza pentru a elimina acel varf de radacina unde este localizata infectia, fiind ultima sansa in incercarea de salvare a dintelui, care, in caz contrar, ar fi trebuit extras.

Daca nu simt durere, este necezara rezectia apicala?

Chiar si in cazul in care pacientii nu simt nici un disconfort sau durere, este important ca acestia sa incerce sa previna extinderea infectia, care, daca ramane netratata, poate atrage numeroase alte probleme.

Cum se efectueaza?                           

Totul incepe prin efectuarea unei micii incizii la nivelul gingiei, deasupra dintelui afectat, pentru ca varful radacinii sa fie expus, pentru ca mai apoi sa fie curatat, in vederea eliminarii infectiei.

De asemenea, atunci cand este nevoie, canalele sunt resigilitate, pentru a preveni alte infectii, iar intreaga procedura, care dureaza circa 30 de minute, este realizata sub efectul anesteziei.

Cum ma voi simti dupa?                                                                                             

Este posibil ca in zona in care s-a intervenit sa se simta disconfort pana la 48 de ore mai tarziu, insa pot fi luate anumite medicamente in acest sens.

In plus, pentru a inchide incizia se folosesc niste fire care trebuie indepartate 7-10 zile dupa vindecare si se recomanda pacientilor cateva zile de repaus, iar abia dupa sa revina la activitatile zilnice.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Rezectia apicala nu se intinde pe mai mult de o sedinta si implica necesitatea realizarii unei incizii in zona gingiei, dupa care se inlatura infectia localizata in varful radacinii, la fel si tesutul osos care a fost afectat.

Indicatiile rezectiei apicale se pot grupa in mai multe categorii :

 • Pot aparea diferite probleme care sa impiedice tratarea corespunzatoare a canalului
 • Pot aparea probleme care sa nu permita restaurarea dintelui respectiv
 • Pot aparea diferite fracturi ale radacinii
 • Pot aparea diferite obstacole in zona canalului, astfel incat din cauza acestora nu se poate efectua tratamentul aferent
 • Tratamentul poate fi efectuat gresit
 • Pot aparea afectiuni de tip periapical, care nu pot fi remediate cu ajutorul tratamentului canalului

Procedura rezectie apicala :

De cele mai multe ori rezectia apicala se poate aplica in cazul tuturor dintilor, insa conteaza structura radacinilor dintilor respectivi, fiind limitata in cazul molarilor 2 atat cei superiori cat si cei inferiori. Cu toate ca numele poate starni frica pacientilor, interventia este una obisnuita care nu provoaca durere, deoarece este folosita anestezia locoregionala, sau in situatii mai speciale se poate folosi si cea generala.

Pentru ca vindecarea sa aiba loc cat mai rapid se recomanda:

 • Mesa trebuie pastrata 24 ore dupa interventie
 • Trebuie evitata clatirea gurii in urmatoarele 12 ore pentru ca sangerarea sa nu fie starnita, deoarece este stopata cu dificultate
 • In urmatoarele 3 zile este important ca alimentele consumate sa nu fie prea reci, calde sau dulci
 • Este important sa fie evitate alimentele dure si tari
 • Periajul dintilor se efectueaza in mod obisnuit dupa o zi, insa fara ca periuta sa atinga locul in care s-a efectuat rezectia apicala
 • Pentru reducerea tumefactiei si sangerarii, pacientii trebuie sa doarma cu capul ridicat
 • Trebuie evitat fumatul si consumul bauturilor alcoolice pana cand se vindeca plaga
 • Se pot aplica comprese reci pentru reducerea tumefactiei si eventualelor sangerari ori dureri
 • Este normal ca sangerarea sa isi faca aparitia dupa interventie, iar aceasta este stopata prin muscarea unui tifon o perioada de pana la jumatate de ora.
 • Medicul poate furniza o medicamentatie care trebuie respectata pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient
 • La sapte zile dupa efectuarea unei rezectii apicale trebuie inlaturate firele suturii

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Bulevardul Tineretului

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

Bulevardul Tineretului nr. 47

  BarbatFemeieCopil