VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Retractie gingivala

Tratament Laser Fara Durere la 3D Dental. Medic Parodontolog Specialist.

Retractia gingivala este o afectiune destul de serioasa cu care se confrunta numeroase persoane, ce presupune expunerea radacinilor dintilor, fapt care duce la un risc mai mare de carii si chiar pierderea dintilor daca nu sunt luate masuri. De asemenea, pacientii se pot confrunta si cu sensibilitatea dentara in momentul consumului de alimente si bauturi reci sau calde, astfel ca fiecare masa va fi mult mai putin confortabila.

Din fericire, insa, igiena orala riguroasa si evolutia tehnologica in domeniul stomatologiei face ca retractia gingivala sa fie o problema specifica doar celor trecuti de prima tinerete ce evita tratamentele, fiind numeroase optiuni in acest sens, in functie de situatia prezentata.

Cum se trateaza?

Primul pas catre tratament este identificarea factorilor care au dus la dezvoltarea afectiunii, intrucat fiecare cauza poate avea o modalitate diferita de tratament.

Asadar, una dintre cele mai comune variante este curatarea amanuntita cu ajutorul unor instrumente speciale pentru eliminarea tartrului stocat pe suprafata dintilor, in special in zona unde gingiile s-au retras.

Alte variante includ grefele, adica preluarea de tesut sanatos din alta parte a cavitatii orale, de regula din cerul gurii, care sa fie aplicat in locul in care gingiile nu mai acopera radacinile.

Si regenerarea poate fi o solutie in cazurile mai serioase cand structura osoasa a fost distrusa si nu mai poate sustine dintele, iar aceasta optiune se bazeaza pe cea amintita anterior: este prelevata o cantitate redusa de os din alta parte a corpului, care sa fie folosita la intarirea structurii.

Mentinerea sanatoasa a gingiilor                                                       

Igiena riguroasa reprezinta cea mai buna varianta pentru a tine la distanta retractia gingivala si multe alte afectiuni.

Astfel, perierea de doua ori pe zi a dintilor, folosirea atei dentare si efectuarea unor controale periodice la stomatologii din cadrul clinicii 3D Dental pot fi, de cele mai multe ori, suficiente.

Tratamentul bolii parodontale la 3D Dental

Care sunt cauzele retractiei gingivale?

Exista mai multi factori ce favorizeaza dezvoltarea acestui fenomen, printre care:

 • Depunerile de tartru
 • Istoricul familial
 • Parodontoza
 • Stres
 • Vicii precum fumatul
 • Alimentatia necorespunzatoare
 • Leziuni aduse la nivelul gingiilor, fie in urma unui accident, fie prin perierea agresiva a dintilor
 • Diferite afectiuni
 • Administrarea anumitor medicamente

Insa, cel mai comun factor ce cauzeaza retractia gingivala este igiena orala precara, deoarece aceasta nu permite inlaturarea placii bacteriene de la nivelul dintilor si gingiilor, astfel ca aceasta contine substante toxice ce aduc numeroase prejudicii. De asemenea, si problemele de natura ortodontica pot reprezenta un factor ce favorizeaza aceasta afectiune, deorece atunci cand exista un contact imperfect intre cele doua arcade sau dintii nu s-au dezvoltat corespunzator, placa bacteriana nu are cum sa fie eliminata la fel de eficient ca in cazul danturii aliniate perfect. Astfel, igiena orala nu da randamentul obisnuit, motiv pentru care aceste situatii trebuie remediate prin intermediul aparatelor dentare.

Care sunt simptomele retractiei gingivale?

 • Gingiile incep sa se inflameze si sunt mult mai sensibile
 • Sangerarile gingivale sunt din ce in ce mai dese in momentul periajului dentar
 • Se creeaza un sant intre dinti si gingii
 • Halena
 • Dantura devine din ce in ce mai mobila, existand riscul ca aceasta sa fie pierduta
 • Dintii sunt mult mai sensibili, astfel ca apare un disconfort in momentul consumului de alimente reci sau fierbinti
 • Apar deficiente ale ocluziei

Cum se trateaza retractia gingivala?

In functie de situatia intampinata, medicul alege tipul tratamentului potrivit. De cele mai multe ori, prima etapa presupune eliminarea tartrului, printr-o procedura numita detartraj, deoarece aceasta substanta acopera gingiile si este toxica. Din cauza faptului ca unul dintre efectele retractiei gingivale este sensibilitatea dentara, urmatoarea etapa presupune tratarea acestui aspect prin administrarea a diferite solutii. In plus, se pot recomanda anumite paste de dinti care au acest rol. Medicii pot prescrie suplimente alimentare ce au in componenta calciu, magneziu, fier si alte vitamine si minerale, astfel incat sa se favorizeze vindecarea, iar gingiile sa se regenereze.

Prevenire

In cele mai multe dintre situatii, acest fenomen se poate preveni doar abordand o igiena orala efectuata in mod corect, precum si controale la stomatolog la fiecare 6 luni. Este importanta alegerea unei periute potrivite, care sa nu fie nici prea moale, nici prea tare, iar dupa periaj sa se foloseasca ata dentara si apa de gura. De asemenea, se recomanda renuntarea la vicii precum fumatul sau consumul de alcool in cantitati ridicate.

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Bulevardul Tineretului

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

Bulevardul Tineretului nr. 47

  BarbatFemeieCopil