Ortodontie copii

Datorita evolutiilor din domeniul stomatologiei, tot mai mult adulti se prezinta la medic pentru a trata probleme cu care se confrunta inca din copilarie.

In schimb, exista diferente mari intre ortodontia pentru copii si cea destinata adultilor deoarece in prima faza este mult mai usor sa se aduca modificarile necesare, iar tratamentele sunt mult mai eficiente, motiv pentru care este bine sa fie luate masurile corecte de la cele mai fragede varste.

Diferente

De cele mai multe ori, pacientii adulti se confrunta cu diferite probleme pe care copiii nu le au, precum o cantitate insuficienta de os, infectii, gingivita etc. Si oasele sunt mai tari si nu mai cresc, motiv pentru care sunt mai dificil de adaptat catre pozitia corespunzatoare, fapt care necesita si o durata mai lunga de timp.

Una dintre principalele preocupari este corectarea malocluziilor sau a muscaturii necorespunzatoare, iar in functie de problema prezentata, se vor putea lua cele mai bune masuri. De multe ori nu exista loc suficient pentru dezvoltarea corecta a dintilor, inaintarea in varsta nu poate face decat ca situatia sa se complice, motiv pentru care este necesara urmarea tratamentului de la varste mai mici.

Problema extractiilor

Multi adulti au extras, din diferite motive, unul sau mai multi dinti, iar aceasta poate fi o problema pentru ortodont, iar spatiile lasate libere, uneori, nu sunt potrivite pentru ca dintii sa migreze si sa il acopere.

De asemenea, acoperirea acestor spatii este destul de dificila intrucat osul adultilor nu raspunde la presiune in acelasi fel ca osul aflat in dezvoltare, acesta fiind un motiv suplimentar pentru care ar trebui sa se treaca pragul cabinetului de ortodontie de la varste fragede.

Asadar, in cadrul clinicii 3D Dental pot fi luate cele mai bune masuri atat pentru copii, dat si pentru adulti, tratamentele fiind personalizate, astfel incat sa fie cat mai eficiente, dar si mai scurte.

Care este momentul optim pentru a interveni la un cabinet de ortodontie?

Cu cat mai devreme cu atat mai bine, in special atunci cand este nevoie de tratamente ortodontice. Astfel, in cazul copiilor, un asemenea tratament poate fi mult mai eficient si mai scurt, deoarece oasele nu s-au dezvoltat in totalitate si pot fi corect influentate mai usor. Se poate spune ca un pacient ideal are varsta de 7 ani, prezinta dinti de lapte dar si definitivi, este cuminte si accepta aplicarea unui dispozitiv ortodontic mobil. Organismul aflat in crestere primeste cel mai bine un asemenea tratament, cu toate acestea, nici adultii nu sunt omisi, doar ca in cazul acestora, tratamentul va dura mai mult decat in situatia copiilor.

Cat dureaza tratamentul ortodontic?

Durata tratamentului difera in functie de fiecare caz in parte, astfel ca in cazurile mai usoare, un tratament poate dura de la doua pana la sase luni, iar in cazurile mai dificile, supravegherea medicului se va efectua de la momentul prezentarii copilului la cabinet, chiar si pana acesta atinge varsta de 18 ani, pentru a se asigura ca tratamentele urmate de-a lungul acestor ani au avut efectul dorit si nu vor reaparea problemele.

De cele mai multe ori un tratament prin aplicarea unui dispozitiv ortodontic se intinde pe mai multe luni, copiii beneficiind adesea de aparate dentare mobile, insa rezultatul trebuie supravegheat mai mult timp, in unele cazurii fiind necesare si dispozitive ortodontice fixe. Cu alte cuvinte, daca un copil merge pentru prima data la un medic specialist la 6 ani avand o problema, in urmatorii ani va urma mai multe tratamente si va efectua mai multe controale, numarul acestora fiind stabilite de medic in functie de situatia prezentata de acestia.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri