Lucrari dentare

Lucrarile dentare sunt puntile ori coroanele ce se folosesc cu scopul de inlocuire a dintilor lipsa, avand acelasi rol, insa sunt alese de pacienti, la recomandarea stomatologilor, conform problemelor prezentate.

Astfel, pentru cei care au pierdut un dinte, fie in urma unui accident, fie a trebuit sa fie extras intrucat nu mai putea fi salvat, sunt recomandate coroanele, care il vor inlocui cu brio.

In acelasi timp, puntile dentare sunt pregatite pentru pacientii care prezinta mai multi dinti lipsa, iar daca acestea sunt ingrijite cu simt de raspundere, atunci au toate sansele sa reziste chiar si peste 20 de ani.

Diferite posibilitati

In functie de necesitatile si preferintele pacientilor, acestia au ocazia de a alege intre mai multe materiale din care sa fie confectionate lucrarile, vedetele fiind ceramica si zirconiul.

Acesta din urma reprezinta solutia mai accesibila din punct de vedere financiar, insa care nu este recomandata pentru inlocuirea dintilor frontali, intrucat, cu toate ca nuanta este similara cu cea a danturii naturale, rezultatele nu sunt intotdeauna multumitoare. In schimb, cei care isi doresc un aspect perfect, pot apela la lucrari dentare din zirconiu si chiar daca vor fi nevoiti sa plateasca mai mult si rezultatele sunt pe masura.

Ambele materiale rezista foarte bine in timp, cu exceptia faptului ca ceramica colaboreaza mai bine cu un schelet metalic de sustinere.

De stiut

Dupa ce se cimenteaza coroanele sau puntile, este important ca pacientii sa respecte toate indicatiile medicilor din cadrul clinicii 3D Dental, deoarece pe aceasta cale rezultatele vor fi cele mai bune.

Asadar, este importanta evitarea consumului de alimente atat timp cat dureaza anestezia si cu toate ca in prima faza multi pacienti au parte de disconfort, nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile pana sa se obisnuiasca cu lucrarile.

De asemenea, igiena orala joaca un rol important in continuare si nu trebuie evitata nici in cazul puntilor, nici al coroanelor, care, printr-o ingrijire adecvata, vor arata mai bine, dar si vor rezista mai mult timp.

Prevenire

Pentru ca abcesul gingival reprezinta un simptom al mai multor probleme cauzate de necrozarea nervilor dentari, cea mai buna modalitate de prevenire este adoptarea unei igiene orale riguroase. Asadar, dintii trebuie periati zilnic de cel putin doua ori pe zi, trebuie sa se foloseasca ata dentara, apa de gura, iar la fiecare 6 luni sau mai devreme, este esentiala urmarea unui control la stomatolog.

Cum se trateaza?

Nu numai ca este nevoie de drenarea abcesului, insa de cele mai multe ori este nevoie si de niste antibiotice pentru combaterea infectiei. In schimb, uneori acest lucru nu trateaza decat suprafata problemei si poate fi nevoie si de urmarea unui tratament endodontic pentru curatarea corespunzatoare a canalelor dintilor, iar la clinica 3D Dental se vor lua cele mai bune masuri pe baza unui diagnostic corect.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri