Laser dentar

Laserul folosit in domeniul stomatologic emite energie si caldura sub forma unei lumini si este folosit ca alternativa la numeroase tratamente, incepand de la igienizarea cavitatii orale pana la indepartarea cariilor.

De asemenea, laserul dentar poate sa taie sau sa elimine tesuturi precum cel gingival, iar totul functioneaza datorita luminii infrarosii care este absorbita de apa, iar aceste tesuturi sunt alcatuite in proportii ridicate din acest lichid.

Plusuri si minusuri

In cadrul cliniicii 3D Dental laserul se foloseste si pentru a trata afectiunile gingivale intrucat caldura concentrata generata de aparat are capacitatea de a omora bacteriile, iar in alte situatii este ideal pentru a crea zambete mai frumoase.

Substantele speciale pentru albirea dintilor devin si mai eficiente atunci cand sunt expuse la caldura unui laser dentar, astfel ca pacientii vor fi multumiti de faptul ca dantura va avea cateva nuante mai deschise.

Mai mult, aceasta tehnologie este folosita si pentru a intari materialele folosite la obturatia unui dinte, pentru scurtarea timpului alocat procedurii, iar pacientii sa nu aiba parte de disconfort.
Exista cateva avantaje importante aduse de laserul dentar, incepand de la faptul ca exista sanse mai mici sa fie necesara anestezia, iar procedurile unde laserul este folosit presupun mai putin disconfort si anxietate decat variantele traditionale.

In plus, timpul alocat vindecarii ar trebui sa fie mai redus datorita faptului ca nu mai exista inflamatii si sangerari in zona gingivala.

In schimb, inca nu se poate renunta de tot la freza obisnuita, deoarece laserul nu poate inlocui total tratamentele traditionale, ci poate fi utilizat doar in anumite situatii, in functie de situatia prezentata de pacient in parte.

Astfel, nu pot fi tratate cariile situate interdentar, insa nici cele amplasate mai „adanc”, unde laserul nu poate fi eficient, motiv pentru care freza ramane varianta cea mai buna ce poate completa tratamentul.

Prevenire

Pentru ca abcesul gingival reprezinta un simptom al mai multor probleme cauzate de necrozarea nervilor dentari, cea mai buna modalitate de prevenire este adoptarea unei igiene orale riguroase. Asadar, dintii trebuie periati zilnic de cel putin doua ori pe zi, trebuie sa se foloseasca ata dentara, apa de gura, iar la fiecare 6 luni sau mai devreme, este esentiala urmarea unui control la stomatolog.

Cum se trateaza?

Nu numai ca este nevoie de drenarea abcesului, insa de cele mai multe ori este nevoie si de niste antibiotice pentru combaterea infectiei. In schimb, uneori acest lucru nu trateaza decat suprafata problemei si poate fi nevoie si de urmarea unui tratament endodontic pentru curatarea corespunzatoare a canalelor dintilor, iar la clinica 3D Dental se vor lua cele mai bune masuri pe baza unui diagnostic corect.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri