Implantologie

Ce este Implantologia ?
Implantologia este acea ramura a stomatologiei care se ocupa de inlocuirea dintilor lipsa, care au fost pierduti din diferite motive.

Astfel, un implant dentar se insereaza pe cale chirurgicala in osul maxilar, unde este bine asimilat in urmatoarele luni, substituind radacina dintelui lipsa si deasupra careia se va aplica mai tarziu si coroana sau puntea dentara.

Aceasta reprezinta cea mai buna modalitate prin care dintii isi recapata functiile si aduc tot confortul de care au nevoie pacientii, imbunatatind, bineinteles, si estetica.

Care sunt avantajele?

Peste bont se aplica mai tarziu o coroana, o punte sau o proteza dentara. Implantologia este de preferat in favoarea variantelor traditionale (coroana sau punte dentara obisnuita) deoarece nu afecteaza niciun dinte din jur. In plus, este imbunatatita simtitor viata beneficiarului, care capata un aspect placut al cavitatii bucale, si beneficiaza de un nou dinte sanatos si functional in totalitate.

Beneficii ale implantului dentar

Sunt prevenite mai multe afectiuni aparute din cauza lipsei unuia sau mai multor dinti precum: migrarea danturii catre spatiul liber in incercarea de a-l acoperi, retractia gingivala, inceteaza atrofierea osoasa si previne parodontoza
Este cea mai potrivita varianta, fiind de preferat deoarece nu afecteaza dintii naturali inconjuratori (precum in cazul coroanelor sau protezelor dentare)
Este bine asimilat de catre ogranism si nu provoaca alergii deoarece este biocompatibil
Poate sa intinereasca aspectul general al fetei
Este infrumusetat zambetul
Poate rezista o viata daca este ingrijit corespunzator
Lucrarile pe implanturi

Dupa ce se pregatesc si se insereaza implanturile dentare, o alta etapa importanta este atasarea unei lucrari pe acestea. Astfel, se pot regasi coroane, punti sau proteze de diferite tipuri. Pentru buna functionare si un aspect placut, este important ca pacientii sa isi aleaga o lucrare de calitate, care nu se va deteriora odata cu trecerea timpului.

Daca nu sunt realizate corespunzator, aceste lucrari pot aduce si complicatii tratamentului, iar pacientii pot avea de suferit de pe urma infectiilor, inflamatiilor, retractiei osoase si gingivale. Asadar este esential ca lucrarile sa respecte cateva reguli:

Sa fie utilizate materiale de cea mai inalta calitate precum aur, zirconiu, ceramica integrala, precum si bontul protetic din zirconiu care nu isi modifica culoarea si nu confera un aspect neplacut in contrast cu gingia
Este de preferat ca in cazul unui implant sa lucreze acelasi medic pe toata durata tratamentului, pentru o buna continuitate a acestuia. Respectand acest aspect, pacientul se poate asigura ca tratamentul sau ii va aduce numeroase beneficii printre care functionalitate, estetica, dar si durabiliate
Raspunsuri legate de implantul dentar

Este important ca orice pacient sa se informeze in legatura cu orice tratament urmeaza sa efectueze, in special atunci cand vine vorba despre implantul dentar.

Un aspect foarte important este ca medicii sa fie cat de bine pregatiti posibil, pentru ca interventiile sa fie 100% sigure si eficiente
Implantul dentar reprezinta o interventie sigura, peste 95% dintre toate cazurile avand efectele dorite
Cu cat stafful medical este mai bine pregatit, cu atat si rezultatele vor fi pe masura
Garantia acestei lucrari este pe viata, daca pacientii respecta sfaturile oferite de medici
Durata tratamentului variaza in functie de fiecare caz prezentat, fiind de regula necesare 6-8 sedinte care se intind pe parcursul mai multor luni

Prevenire

Pentru ca abcesul gingival reprezinta un simptom al mai multor probleme cauzate de necrozarea nervilor dentari, cea mai buna modalitate de prevenire este adoptarea unei igiene orale riguroase. Asadar, dintii trebuie periati zilnic de cel putin doua ori pe zi, trebuie sa se foloseasca ata dentara, apa de gura, iar la fiecare 6 luni sau mai devreme, este esentiala urmarea unui control la stomatolog.

Cum se trateaza?

Nu numai ca este nevoie de drenarea abcesului, insa de cele mai multe ori este nevoie si de niste antibiotice pentru combaterea infectiei. In schimb, uneori acest lucru nu trateaza decat suprafata problemei si poate fi nevoie si de urmarea unui tratament endodontic pentru curatarea corespunzatoare a canalelor dintilor, iar la clinica 3D Dental se vor lua cele mai bune masuri pe baza unui diagnostic corect.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri