Frenectomie

Frenectomia este o procedura de care se tem majoritatea pacientilor, in ciuda faptului ca nu exista motive intemeiate in acest sens. Frenul lingual se poate dezvolta, uneori, mai mult decat in mod normal, caz in care pacientii se pot confrunta cu mult disconfort si probleme de vorbire.

De regula, copiii sunt cei care intampina aceste dificultati, existand un lant de probleme care se atrag, printre care imposibilitatea de a scoate limba, frenul se poate bloca interdentar, fie cei mici nu pot vorbi pana la varste mai mari, fie mananca cu probleme.

Asadar, daca nu sunt luate masuri, situatia poate lasa urme iremediabile pe viitor, fiind recomandata frenectomia.

Cum se procedeaza?

Interventia este una foarte simpla, astfel ca dupa diagnostic se pot combate toate problemele in cel mai scurt timp.

Procedura este una foarte simpla, apelandu-se la laser, pentru ca pacientii sa se bucure de confort si de riscuri minime, fara sangerari, suturari sau cateva zile alocate vindecarii.

In schimb, este nevoie de anestezia obisnuita, astfel incat zona sa amorteasca, insa mai apoi frenul este eliminat imediat, clinica 3D Dental fiind bine dotata, cu cele mai noi echipamente menite sa imbunatateasca experienta pacientilor.

Riscuri

In primul rand este important ca dupa frenectomie pacientii sa respecte toate indicatiile medicilor, pentru ca vindecarea sa fie cat mai rapida.

Asadar, este recomandat evitarea fumatului si atingerea locului, insa pentru dureri, pot fi administrate medicamentele propuse de catre specialist.

Din fericire, insa, riscurile sunt intalnite foarte rar, iar totul tine de experienta medicilor, deoarece cea mai mica miscare in momentul interventiei, poate duce la atingerea unor nervi din zona, situatie care se va manifesta prin amortirea regiunii chiar si pret de cateva luni.

Astfel, este important sa se apeleze doar la medici bine pregatiti, precum cei din cadrul clinicii 3D Dental, unde pacientii au parte de experiente linistite.

Cum se efectueaza frenectomia?

Inainte de urmarea unei asemenea interventii, in primul rand este nevoie ca medicii sa puna diagnosticul corect si sa sesizeze ca frenectomia reprezinta modalitatea potrivita de remediere a problemei intampinate. In anumite cazuri, defectele de vorbire pot fi corectate prin intermediul unor simple exercitii, insa daca acestea nu dau rezultatele dorite, atunci frenectomia este recomandata.

Care sunt etapele frenectomiei?

De cele mai multe ori pentru a efectua interventia, este nevoie ca dentistul sa se foloseasca fie de o dalta dentara, pentru modalitatea clasica, sau de laser pentru inlaturarea frenului lingual. Cel din urma este mai recomandat deoarece nu propune sangerari ale zonei, nu sunt necesare suturi, iar pacientii nu simt niciun disconfort. In schimb, este absolut necesar, ca cei mici sa nu se miste deloc, pentru ca anestezia locala sa aiba efectul dorit.

Recomandari post operatorii

In functie de fiecare caz in parte, frenectomia poate propune o perioada diferita necesara pentru vindecarea completa, de regula, de cateva saptamani. In cazul in care exista durere, aceasta poate fi calmata cu ajutorul medicamentelor corespunzatoare. De asemenea, zona se poate clati cu apa sarata, in timp ce in momentul efectuarii igienii orale, periuta de dinti nu trebuie sa atinga locul operat. Daca s-a optat pentru interventia clasica, atunci firele suturii se pot dizolva de la sine, ori pacientii vor fi nevoiti sa se intoarca 7-10 zile mai tarziu la medic pentru indepartarea lor.

Care sunt riscurile frenectomiei?

Daca dupa aceasta interventie problema nu a fost remediata, atunci va fi nevoie ca procedura sa fie reluata. Zona poate fi intens vascularizata, motiv pentru care in urma interventiei se poate atinge un nerv alveolar, care sa se manifeste prin amorteala permanenta a zonei. In schimb, aceste efect secundare sunt destul de rar intalnite.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri