Medicii din cadrul clinicii 3D dental recomanda fiecarei persoane sa verifice inainte de varsta de 20 de ani pentru a vedea daca molarii de minte erup, au ramas inclusi sau se afla in curs de dezvoltare. Daca este necesar, un stomatolog va extrage molarii de minte, procedura fiind una foarte simpla si rapida, se foloseste anestezia pentru mai mult confort, insa, uneori, exista riscul ca ulterior sa apara o senzatie de disconfort, care se va controla prin administrarea medicamentelor furnizate.
Ingrijire dupa
Dupa trecerea efectului anesteziei, multi pacienti care au fost supusi unei interventii de extractie a molarului de minte, se pot confrunta cu durere sau tumefactii ale obrazului, uneori chiar si cu sangerari.
Insa pe durata vindecarii cavitatii orale, este esential sa nu fie atins locul de unde s-a extras molarul sau gingiile, deorece sunt foarte sensibile si oricand poate ca sangerarea sa fie starnita.
Se recomanda evitarea mancarurilor solide, a bauturilor alcoolice sau a sucurilor carbogazoase in primele zile, insa este importanta si evitarea perierii dintilor in ziua respectiva.
In majoritatea cazurilor, nu este nevoie de mai mult de 3-4 zile de recuperare dupa o astfel de interventie, insa tot acest disconfort apare doar in cazul celor care au avut molarii de minte inclusi.
In acelasi timp cei care au erupt total sau partial si sunt extrasi cu elevatorul, rareori creeaza probleme pentru pacienti.