Extractie molar de minte

Molarul de minte mai este cunoscut si sub denumirea de al treilea molar si reprezinta ultimul set de molari care vor erupe pe arcade.

Nu toate persoanele pastreaza acesti dinti intrucat nu sunt necesari pentru a avea un zambet sanatos si frumos, ci chiar de multe ori aduc foarte multe probleme atunci cand se dezvolta.

De regula, molarii de minte erup in jurul varstei de 16-20 de ani, iar de multe ori nu exista loc suficient pentru ca acestia sa se dezvolte in mod corespunzator.

Ca rezultat pot aglomera arcadele daca nu erup complet, fapt care atrage multe alte probleme de la infectii la durere.

Procedura simpla

Medicii din cadrul clinicii 3D dental recomanda fiecarei persoane sa verifice inainte de varsta de 20 de ani pentru a vedea daca molarii de minte erup, au ramas inclusi sau se afla in curs de dezvoltare. Daca este necesar, un stomatolog va extrage molarii de minte, procedura fiind una foarte simpla si rapida, se foloseste anestezia pentru mai mult confort, insa, uneori, exista riscul ca ulterior sa apara o senzatie de disconfort, care se va controla prin administrarea medicamentelor furnizate.

Ingrijire dupa

Dupa trecerea efectului anesteziei, multi pacienti care au fost supusi unei interventii de extractie a molarului de minte, se pot confrunta cu durere sau tumefactii ale obrazului, uneori chiar si cu sangerari.

Insa pe durata vindecarii cavitatii orale, este esential sa nu fie atins locul de unde s-a extras molarul sau gingiile, deorece sunt foarte sensibile si oricand poate ca sangerarea sa fie starnita.

Se recomanda evitarea mancarurilor solide, a bauturilor alcoolice sau a sucurilor carbogazoase in primele zile, insa este importanta si evitarea perierii dintilor in ziua respectiva.

In majoritatea cazurilor, nu este nevoie de mai mult de 3-4 zile de recuperare dupa o astfel de interventie, insa tot acest disconfort apare doar in cazul celor care au avut molarii de minte inclusi.

In acelasi timp cei care au erupt total sau partial si sunt extrasi cu elevatorul, rareori creeaza probleme pentru pacienti.

Cauze care determina extractia molarului de minte

Aceasta interventie este efectuata sub efectul anesteziei locale, si in urma realizarii unei radiografii, astfel incat medicul sa poata studia particularitatile prezentate de molar. In functie de situatia prezentata, interventia poate fi mai dificila sau nu si poate dura mai mult sau mai putin.

Un alt aspect important este gradul de cariere al maselei (in cazul in care exista asa ceva), fiind dificil de extras cele cariate in proportii ridicate. Dupa ce are loc extractia molarului de minte este nevoia ca locul lasat liber sa fie cusut cu niste fire speciale, care vor fi inlaturate 7-9 zile mai tarziu, iar pentru evitarea infectiilor, medicul va aplica solutii antiseptice.

Compresa cu solutii antiseptice trebuie mentinuta circa doua ore de la extractia molarului de minte, perioada in care este interzis consumul de bauturi si alimente. Dupa acest timp, pacientul trebuie sa evite bauturile alcoolice si cele carbogazoase, sa nu fumeze si sa mestece alimentele cu atentie.

Dentistul va pune la dispozitia pacientului o serie de medicamente care trebuie administrate in cazul in care apar dureri sau tumefactii aparute dupa extractia unui molar de minte. Complicatiile pot aparea si se manifesta prin sangerari excesive, febra, senzatie de oboseala, amorteala, iar in astfel de cazuri este important ca pacientii sa anunte medicul, care va veni cu o solutie potrivita.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri