Detartraj ultrasunete

Oricine merge la stomatolog la fiecare sase luni, stie ce presupune un control de rutina si o curatare profesionala, iar cei care nu stiu, se recomanda ca periodic pacientii sa se prezinte la stomatolog pentru ca acestia sa se asigure de sanatatea cavitatii orale si sa efectueze un detartraj in vederea eliminarii tartrului format pe suprafata dintilor si sub linia gingiilor.

Pe aceasta cale, atat dintii, cat si gingiile se mentin sanatoase, fapt care va impiedica aparitia unor probleme precum carii sau respiratie urat mirositoare.

Cand se recomanda?

Cu toate ca periajul profesional este efectuat pentru a preveni afectiuni parodontale, detartrajul este o procedura simpla, ce poate fi efectuata cu instrumente manuale sau cu ultrasunete, fiind necesara celor care sufera de afectiuni gingivale sau celor care prezinta primele simptome ale acestora.

Procedura se efectueaza de cele mai multe ori intr-o singura sedinta, iar in functie de fiecare situatie poate fi sau nu nevoie de un anestezic local, in functie de cat de sensibili sunt dintii pacientilor, pentru ca disconfortul sa fie minimalizat.

Gingiile sanatoase sunt bine prinse de dinti, insa cand apar primele probleme, se creeaza un mic spatiu ce permite acumularea bacteriilor care sunt foarte daunatoare, deoarece nu pot fi eliminate decat in cadrul cabinetului stomatologic.

De asemenea, pacientii se vor confrunta in scurt timp cu probleme precum halena, tartru, buzunarase tot mai adanci si gingii sensibile, astfel ca prima masura luata este un detratraj cu ultrasunete, foarte eficient.

Procedura presupune eliminarea placii bacteriene, a toxinelor si a tartrului stocat la nivelul dintilor, inclusiv sub gingii, acolo unde pacientii nu pot interveni printr-un simplu periaj. Cu alte cuvinte, masura este recomandata tuturor celor care doresc sa isi asigure sanatatea cavitatii bucale, prin evitarea tuturor riscurilor, insa poate fi o adevarata necesitate pentru cei care sufera deja de o afectiune gingivala.

Dupa procedura

Dupa ce se efectueaza detartrajul, in cadrul unei vizite ulterioare, stomatologii se vor asigura de sanatatea gingiilor, vor masura dimensiunea buzunarelor de sub gingii, in cazul in care acestea exista, iar daca nu exista probleme, atunci gingiile ar trebui sa fie roz, ferme si bine atasate la structura dintilor.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri