Chisturi ale maxilarului
Granuloame apicale, situatie care implica nevoia executarii unei rezectii apicale
Extractia molarilor de minte, fie ca acestia sunt inclusi ori semi inclusi
Extractia caninilor inclusi ori semi inclusi
Incizia abcesului
Chirurgie parodontala
Augumentarea osului
Descoperirea tumorilor
Tratarea complicatiilor aparute in urma extractiei unui dinte
Hemisectie
Chiuretaj
Amputatii
Premolarizare
Odontectomia
Extractia dentara
Aceasta procedura este una dintre cele mai comune din domeniul stomatologiei si presupune inlaturarea unuia sau mai multor dinti afectati de carii in proportii ridicate si care nu mai pot fi salvati prin alte metode. Fiind proceduri des intalnite, extractiile dentare sunt efectuate de catre medicul stomatolog, care in urma unei atente analize si aplicarii altor tratamente nu a reusit sa salveze dintele, decide ca aceasta ramane singura solutie.
Rezectia apicala
Aceasta procedura presupune ca medicul sa demareze extirparea varfului radacinii, alaturi de tesut osos infectat, tratamentul fiind aplicat atunci cand tratarea canalului nu este posibila. Ulterior este nevoie de obturatia canalului astfel incat sa se previna eventuale complicatii.
Chiuretaj subgingival
Aceasta procedura este aleasa atunci cand este nevoie ca radacina danturii sa fie curatata pentru ca ulterior sa se efectueze o reconstructie a gingiei. In cadrul acestui tratament, medicul trebuie sa inlature placa bacteriana, tartrul si tesuturile care au fost afectate.
Chirurgia parodontala
Acest tip de chirurgie se refera la toate tipurile de tratament pe care medicul le are la indemana atunci cand este nevoie de reprimarea unei afectiuni parodontale. Din nefericire, igiena precara duce la dezvoltarea initiala a afectiunii, care se manifesta prin inrosirea gingiilor, sangerarea in timpul periajului, disconfort in zona gingiilor sau mancarimea, cu alte cuvinte gingivita.
Daca aceasta ramane netratata, in cele din urma va duce la dezvoltarea parodontozei, situatie in care tratamentul este mai complicat, fiind nevoie de lucrari de tip protetic, dintre care cea mai comuna este implantul dentar. Astfel, pacientii care urmeaza un astfel de tratament, la finalul acestuia vor avea o dantura noua, sanatoasa si estetica, putand sa se bucure de un zambet perfect.
Implantologia dentara
Aceasta procedura presupune ca in urma unei extractii dentare sa se implanteze un nou dinte, care are rolul de a-l inlocui pe cel vechi, capatand functiile avute de acesta. Cel mai comun este cel de tip surub, deoarece asigura fixarea stabila, iar pacientii isi vor recapata sanatatea cavitatii bucale.
Chistectomia
Dupa cum sugereaza si numele, aceasta procedura din cadrul stomatologiei presupune extirparea chisturilor dezvoltate in cavitatea bucala.