VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Chirurgie dentara

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Dental

Exista cateva situatii in care chirurgia dentara sa fie necesara, insa aceste interventii se pot realiza in cadrul clinicii 3D Dental in deplina siguranta, astfel incat pacientii sa nu aiba parte de nici un disconfort.

Unele cazuri pot fi mai complexe, in timp ce altele sunt usor de pus in aplicare, cum ar fi cazurile implicate molarii de minte, ultimul set de dinti care se dezvolta.

De cele mai multe ori acestia nu dispun de loc suficient pentru a erupe in cele mai bune conditii si raman blocati intre os si gingii, motiv pentru care se apeleaza la chirurgia dentara pentru extractia acestora.

Daca nu sunt luate masuri, molarii pot cauza tumefactii, durere si infectia tesutului gingival din jur, dar favorizeaza si formarea de chisturi sau tumori ce pot distruge sectiuni ale maxilarului. Operatiunea este una simpla, care prezinta putine riscuri, iar pacientii anxiosi nu au motive de teama.

Pierderi dentare            

Alta situatie in care se poate apela la chirurgia dentara este atunci cand se pierde un dinte, ca efect al unei infectii sau in urma unui accident, iar implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie si o alternativa la coroanele sau puntile clasice.

Aceasta procedura este considerata mai sensibila, necesita o atentie sporita din partea medicilor, iar planul de tratament se intinde pe o perioada mai lunga de timp.

De asemenea, nu toti pacientii pot beneficia de un implant, deoarece trebuie sa dispuna de cantitatea si densitatea potrivita de os, care sa nu fie expus la infectii.

Rezectia apicala                                                                                                                

Se apeleaza la chirurgia dentara si atunci cand trebuie sa se efectueze o rezectia apicala, procedura care reprezinta ultima sansa de salvare a unui dinte infectat.

Astfel, este nevoie de efectuarea unei incizii la nivelul gingiei din zona dintelui afectat si de crearea unei ferestre a osului pentru a fi expusa infectia, care mai apoi sa fie eliminata in cele mai bune conditii.

Desi denumirea de chirurgie dentara ne duce cu gandul la operatiuni delicate, unele dintre ele sunt chiar foarte simple, precum un detartraj, insa in anumite cazuri poate fi nevoie si de medicul chirurg. In categoria interventiilor executate in cabinetul nostru stomatologic pot fi amintite:

 • Chisturi ale maxilarului
 • Granuloame apicale, situatie care implica nevoia executarii unei rezectii apicale
 • Extractia molarilor de minte, fie ca acestia sunt inclusi ori semi inclusi
 • Extractia caninilor inclusi ori semi inclusi
 • Incizia abcesului
 • Chirurgie parodontala
 • Augumentarea osului
 • Descoperirea tumorilor
 • Tratarea complicatiilor aparute in urma extractiei unui dinte
 • Hemisectie
 • Chiuretaj
 • Amputatii
 • Premolarizare
 • Odontectomia

Extractia dentara

 Aceasta procedura este una dintre cele mai comune din domeniul stomatologiei si presupune inlaturarea unuia sau mai multor dinti afectati de carii in proportii ridicate si care nu mai pot fi salvati prin alte metode. Fiind proceduri des intalnite, extractiile dentare sunt efectuate de catre medicul stomatolog, care in urma unei atente analize si aplicarii altor tratamente nu a reusit sa salveze dintele, decide ca aceasta ramane singura solutie.

Rezectia apicala

 Aceasta procedura presupune ca medicul sa demareze extirparea varfului radacinii, alaturi de tesut osos infectat,  tratamentul fiind aplicat atunci cand tratarea canalului nu este posibila. Ulterior este nevoie de obturatia canalului astfel incat sa se previna eventuale complicatii.

Chiuretaj subgingival

 Aceasta procedura este aleasa atunci cand este nevoie ca radacina danturii sa fie curatata pentru ca ulterior sa se efectueze o reconstructie a gingiei. In cadrul acestui tratament, medicul trebuie sa inlature placa bacteriana, tartrul si tesuturile care au fost afectate.

Chirurgia parodontala

 Acest tip de chirurgie se refera la toate tipurile de tratament pe care medicul le are la indemana atunci cand este nevoie de reprimarea unei afectiuni parodontale. Din nefericire, igiena precara duce la dezvoltarea initiala a afectiunii, care se manifesta prin inrosirea gingiilor, sangerarea in timpul periajului, disconfort in zona gingiilor sau mancarimea, cu alte cuvinte gingivita.

Daca aceasta ramane netratata, in cele din urma va duce la dezvoltarea parodontozei, situatie in care tratamentul este mai complicat, fiind nevoie de lucrari de tip protetic, dintre care cea mai comuna este implantul dentar. Astfel, pacientii care urmeaza un astfel de tratament, la finalul acestuia vor avea o dantura noua, sanatoasa si estetica, putand sa se bucure de un zambet perfect.

Implantologia dentara

Aceasta procedura presupune ca in urma unei extractii dentare sa se implanteze un nou dinte, care are rolul de a-l inlocui pe cel vechi, capatand functiile avute de acesta. Cel mai comun este cel de tip surub, deoarece asigura fixarea stabila, iar pacientii isi vor recapata sanatatea cavitatii bucale.

Chistectomia

 Dupa cum sugereaza si numele, aceasta procedura din cadrul stomatologiei presupune extirparea chisturilor dezvoltate in cavitatea bucala.

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Bulevardul Tineretului

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

Bulevardul Tineretului nr. 47

  BarbatFemeieCopil