Cabinet ortodontie

Oricine trebuie sa treaca pragul unui cabinet de ortodontie intrucat exista numeroase persoane care sufera din cauza alinierii necorespunzatoare a dintilor, insa nu iau masuri.

Dintii inghesuiti sunt mai dificil de intretinut si sunt intotdeuana vulnerabili in fata cariilor, cei spatiati sunt considerati inestetici, insa mai exista si alte probleme care ar trebui tratate. Un tratament ortodontic presupune o cavitate orala sanatoasa, un aspect mai placut, dar si posibilitatea ca dintii sa reziste o viata intreaga daca sunt igienizati zilnic.

Cand stiu ca am nevoie de un aparat dentar?

Doar specialistul este cel care poate sa determine necesitatea urmarii unui astfel de tratament, totul pe baza unei examinari. De asemenea, in functie de problema prezentata sunt luate si masurile adecvate, pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient.

Cum functioneaza?

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri, mobile sau fixe si ajuta la modificarea alinierii dintilor, totul prin presiunea exercitata de bracketi asupra dintilor.

In functie de severitatea problemei prezentate, se va determina si tipul de aparat dentar recomandat, cele mai populare fiind cele metalice, fixe, care sunt totodata si cele mai accesibile din punct de vedere financiar.

Bracketii se aplica pe partea frontala a dintilor si sunt legati intre ei cu niste arcuri, tot din metal, insa exista si variante din ceramica, care sunt considerate mult mai estetice.

Cu toate acestea, cei care sunt foarte preocupati de infatisarea lor, pot apela pentru aparatele dentare linguale, care presupun ca bracketii sa fie aplicati pe partea interioara a dintilor, fiind, asadar, feriti de ochii curiosilor.

In schimb, aceste tratamente nu sunt recomandate decat in anumite situatii si nu au capacitatea de a remedia problemele mai complexe, astfel ca dispozitivele clasice, metalice sunt considerate cele mai eficiente si care, de cele mai multe ori, implica si un tratament cu o durata mai redusa.

Care este momentul optim pentru a interveni la un cabinet de ortodontie ?

Cu cat mai devreme cu atat mai bine, in special atunci cand este nevoie de tratamente ortodontice. Astfel, in cazul copiilor, un asemenea tratament poate fi mult mai eficient si mai scurt, deoarece oasele nu s-au dezvoltat in totalitate si pot fi corect influentate mai usor. Se poate spune ca un pacient ideal are varsta de 7 ani, prezinta dinti de lapte dar si definitivi, este cuminte si accepta aplicarea unui dispozitiv ortodontic mobil. Organismul aflat in crestere primeste cel mai bine un asemenea tratament, cu toate acestea, nici adultii nu sunt omisi, doar ca in cazul acestora, tratamentul va dura mai mult decat in situatia copiilor.

Cat dureaza tratamentul ortodontic?

Durata tratamentului difera in functie de fiecare caz in parte, astfel ca in cazurile mai usoare, un tratament poate dura de la doua pana la sase luni, iar in cazurile mai dificile, supravegherea medicului se va efectua de la momentul prezentarii copilului la cabinet, chiar si pana acesta atinge varsta de 18 ani, pentru a se asigura ca tratamentele urmate de-a lungul acestor ani au avut efectul dorit si nu vor reaparea problemele.

De cele mai multe ori un tratament prin aplicarea unui dispozitiv ortodontic se intinde pe mai multe luni, copiii beneficiind adesea de aparate dentare mobile, insa rezultatul trebuie supravegheat mai mult timp, in unele cazurii fiind necesare si dispozitive ortodontice fixe. Cu alte cuvinte, daca un copil merge pentru prima data la un medic specialist la 6 ani avand o problema, in urmatorii ani va urma mai multe tratamente si va efectua mai multe controale, numarul acestora fiind stabilite de medic in functie de situatia prezentata de acestia.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri