VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat ortodontic mobil

Tratamente Ortodontice Rapide Fara Durere la 3D Dental

Chiar daca multe persoane se confrunta cu probleme in alinierea dintilor, putini sunt cei care iau masuri in acest sens si urmeaza un tratament ortodontic.

Exista mai multe solutii, pentru toate defectele, astfel ca aceste dispozitive sunt alese in functie de problema prezentata, dar si de preferintele sau bugetul pacientilor, medicii fiind cei care fac recomandarile.

Asadar, in cadrul clinicii 3D Dental exista mai multe astfel de propuneri, pentru ca tratamentul sa fie unul cat mai rapid si mai eficient. O alegere foarte practica in situatiile care permit asta, este optarea pentru un aparat ortodontic mobil.

Ideal pentru cei mici

Tinand cont ca cei mici se afla in plin proces de crestere, oasele lor sunt mult mai usor de modificat si de dirijat catre pozitia corecta, astfel incat aparatul dentar mobil poate fi foarte eficient. Acest tip de dispozitiv este recomandat, de regula, copiilor, insa si alti pacienti pot opta pentru el, iar bracketii se ajusteaza periodic, pentru ca problema prezentata sa fie remediata.

Numeroase avantaje

Costurile pentru acest tip de aparat dentar nu sunt foarte ridicate, iar rezultatele sunt foarte bune, uneori avand chiar si posibilitatea de a mari cu usurinta arcadele, pentru ca dintii sa se alinieze in mod corespunzator.

Pe aceasta cale se evita spatierile inestetice sau aglomerarile de dinti, iar pacientii au parte de un tratament foarte eficient, dar si confortabil. Nu trebuie omis nici faptul ca aparatul se poate inlatura si curata, pentru a fi intretinut in cele mai bune conditii, insa pe aceasta cale se asigura si sanatatea cavitatii bucale, deoarece periajul este efectuat in cele mai bune conditii.

Minusuri             

Exista si cateva minusuri, cel mai mare fiind faptul ca acest tip de aparat ortodontic mobil nu poate fi folosit decat in anumite situatii. In plus, uneori se foloseste dispozitivul mobil, insa este nevoie, ulterior, si de unul fix, pana cand tratamentul sa fie finalizat si sa se obtina rezultatele dorite, dar totul depinde de fiecare situatie in parte.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Cum actioneaza aparatul ortodontic fix?

Un dispozitiv ortodontic fix are in componenta mai multe elemente, fiecare dintre acestea avand rolul sau, iar lucrand impreuna, acestea duc la corectarea tuturor deficientelor prezentate de catre pacienti. Astfel, bracketurile, ce pot fi din mai multe materiale, se aplica pe dinti (oricare dintre ei: incisivi, canini, molari, premolari) prin intermediul unor substante speciale. Aceste bracketuri se aleg in functie de recomandarile medicului, tipul tratamentului ales, dar si de preferintele pacientului.

Bracketurile sunt legate de arcuri, care sunt elastice si exercita forta necesara influentarii dintilor in modul potrivit, ajutand la controlarea bunei functionari a tratamentului.

Care sunt avantajele folosirii unui aparat ortodontic fix?

  • Arcul metalic exercita o forta care influenteaza directia si modul de dezvoltare al danturii, fiind unic pentru fiecare dinte in parte
  • Unul dintre marile avantaje ale aparatului ortodontic fix este ca are capacitatea de a corecta chiar si malocluziile mai severe
  • Durata tratamentului difera in functie de fiecare caz in parte, insa de regula este vorba de doi ani, fiind asadar o perioada mai redusa decat in situatia dispozitivelor ortodontice mobile
  • Aceste dispozitive fixe sunt mult mai eficiente decat cele mobile (care trebuie activate odata la 10-12 ore) deoarece actioneaza in permanenta
  • Acestea propun aceleasi rezultate, indiferent de varsta pacientilor, fiind potrivite atat la copii, adolescenti sau adulti
  • Modificarile aduse de acestea sunt permanente, astfel ca in putine cazuri poate fi nevoie de prelungirea tratamentului prin aplicarea unui dispozitiv ortodontic mobil
  • Costurile implicate de un astfel de tratament sunt mai reduse, spre deosebire de cele mobile, linguale sau invizibile

Cine poate beneficia de tratamentele cu aparat ortodontic fix?

Dispozitivele ortodontice fixe sunt destinate de cele mai multe ori adultilor sau adolescentilor ai caror dantura s-a dezvoltat in totalitate. Teoretic oricine poate beneficia de un asemenea tratament, insa este esential ca pacientii sa inteleaga rolul acestora, sa le priveasca si din punct de vedere functional si al sanatatii cavitatii bucale, nu doar din privinta esteticii. Multi dintre acestia apeleaza la ele doar pentru a-si imbunatati aspectul, fara a tine cont de beneficiile aduse asupra sanatatii. In plus, exista pacienti care se asteapta la anumite efecte, insa nu tin cont de recomandarile medicilor si opteaza pentru dispozitive mobile, atunci cand cele necesare ar fi fost aparatele fixe sau invers.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica 3D Dental

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici

600 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramic

750 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi de safir

1000 Euro

Aparat ortodontic invizibilincognito, invisalign

2250 Euro

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

    BarbatFemeieCopil