VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat ortodontic fix

Tratamente Ortodontice Rapide Fara Durere la 3D Dental

Aparatul ortodontic fix este una dintre cele mai bune solutii pentru remedierea unor probleme cu privire la alinierea dintilor, existand mai multe variante in acest sens si multe dintre ele pot fi descoperite in cadrul clinicii 3D Dental.

Chiar daca aparatul dentar mobil reprezinta un model atractiv pentru multe persoane, datorita faptului ca poate fi inlaturat si igienizat, acesta nu este recomandat decat in anumite situatii si de cele mai multe ori, copiilor.

Asadar, oricare ar fi alegerea facuta, cel mai important este ca pacientii sa se bucure de micile placeri ale vietii, dar si de un zambet mult mai atractiv.

Metalic

Acesta reprezinta cel des intalnit aparat dentar fix, fiind si cel mai accesibil din punct de vedere financiar.

Astfel, este vorba despre niste bracketi metalici care se ataseaza pe partea frontala a dintilor si care sunt legati intre ei cu niste arcuri din metal si de multe ori acest tip de aparat este singurul care poate trata unele dintre cele mai complexe probleme intalnite.

Ceramic                

Aparatul ortodontic ceramic se bazeaza pe acelasi sistem, insa diferenta este ca e considerat mai estetic datorita faptului ca bracketii sunt mai putin vizibili.

Ceramica este un material care se aseamana foarte bine dintilor nostri si astfel ca aparatul nu este atat de evident ca cel metalic, insa si costurile implicate sunt ceva mai ridicate. In schimb, aceasta varianta nu are capacitatea de a remedia chiar orice problema, ci este recomandat doar in anumite situatii si, adesea, durata tratamentului este ceva mai lunga.

Aparat dentar lingual

Acesta este recomandat persoanelor preocupate de infatisarea lor, datorita faptului ca bracketii sunt atasati pe partea interioara a dintilor, motiv pentru care nu sunt vizibili, iar cei din jur nu vor sti ca pacientii poarta un aparat dentar.

In schimb, unele persoane se obisnuiesc destul de greu cu acesti bracketi, insa si tratamentul poate fi urmat doar in anumite conditii.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Cum actioneaza aparatul ortodontic fix?

Un dispozitiv ortodontic fix are in componenta mai multe elemente, fiecare dintre acestea avand rolul sau, iar lucrand impreuna, acestea duc la corectarea tuturor deficientelor prezentate de catre pacienti. Astfel, bracketurile, ce pot fi din mai multe materiale, se aplica pe dinti (oricare dintre ei: incisivi, canini, molari, premolari) prin intermediul unor substante speciale. Aceste bracketuri se aleg in functie de recomandarile medicului, tipul tratamentului ales, dar si de preferintele pacientului.

Bracketurile sunt legate de arcuri, care sunt elastice si exercita forta necesara influentarii dintilor in modul potrivit, ajutand la controlarea bunei functionari a tratamentului.

Care sunt avantajele folosirii unui aparat ortodontic fix?

  • Arcul metalic exercita o forta care influenteaza directia si modul de dezvoltare al danturii, fiind unic pentru fiecare dinte in parte
  • Unul dintre marile avantaje ale aparatului ortodontic fix este ca are capacitatea de a corecta chiar si malocluziile mai severe
  • Durata tratamentului difera in functie de fiecare caz in parte, insa de regula este vorba de doi ani, fiind asadar o perioada mai redusa decat in situatia dispozitivelor ortodontice mobile
  • Aceste dispozitive fixe sunt mult mai eficiente decat cele mobile (care trebuie activate odata la 10-12 ore) deoarece actioneaza in permanenta
  • Acestea propun aceleasi rezultate, indiferent de varsta pacientilor, fiind potrivite atat la copii, adolescenti sau adulti
  • Modificarile aduse de acestea sunt permanente, astfel ca in putine cazuri poate fi nevoie de prelungirea tratamentului prin aplicarea unui dispozitiv ortodontic mobil
  • Costurile implicate de un astfel de tratament sunt mai reduse, spre deosebire de cele mobile, linguale sau invizibile

Cine poate beneficia de tratamentele cu aparat ortodontic fix?

Dispozitivele ortodontice fixe sunt destinate de cele mai multe ori adultilor sau adolescentilor ai caror dantura s-a dezvoltat in totalitate. Teoretic oricine poate beneficia de un asemenea tratament, insa este esential ca pacientii sa inteleaga rolul acestora, sa le priveasca si din punct de vedere functional si al sanatatii cavitatii bucale, nu doar din privinta esteticii. Multi dintre acestia apeleaza la ele doar pentru a-si imbunatati aspectul, fara a tine cont de beneficiile aduse asupra sanatatii. In plus, exista pacienti care se asteapta la anumite efecte, insa nu tin cont de recomandarile medicilor si opteaza pentru dispozitive mobile, atunci cand cele necesare ar fi fost aparatele fixe sau invers.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica 3D Dental

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici

600 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramic

750 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi de safir

1000 Euro

Aparat ortodontic invizibilincognito, invisalign

2250 Euro

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

    BarbatFemeieCopil