Aparat dentar safir

Aparatele dentare reprezinta cea mai populara si eficienta modalitate de indreptare a dintilor, cu ajutorul carora, orice persoana se poate bucura de zambetul perfect, dar si de tot confortul pe care si-l doresc, fiind imbunatatita si vorbirea, dar si masticatia. In schimb, cele mai multe presoane sunt preocupate de modul in care arata, motiv pentru care adesea se omit aceste dispozitive ortodontice, cu toate ca exista si variante ideale pentru aceste cazuri, precum un aparat dentar Safir.

Clinica 3D Dental propune solutii optime pentru preferintele si necesitatile fiecarei persoane, de la variantele traditionale metalice, la cele mai moderne.

Avantaje

Aparatul dentar Safir se aseamana dupa forma si marime cu cel metalic, insa diferenta cea mai importanta este culoarea bracketilor, ce se aseamana cu cea a dintilor naturali, adaptandu-se pentru fiecare pacient in parte, fiind asadar mult mai putin vizibili.

Avantaje

In primul rand, acest tip de dispozitiv ortodontic este foarte rezistent, in timp ce eleganta si estetica reprezinta un alt avantaj semnificativ, asigurat de bracketurile foarte subtiri.
De asemenea, igiena orala poate fi efectuata in cele mai bune conditii, insa nici elementele aparatului nu se decoloreaza de la alimente si nu favorizeaza stocarea placii bacteriene. Mai mult, nici nu se altereaza gustul alimentelor, problema care poate fi intalnita la anumite tipuri precum cel metalic.

In plus, nu apar alergii, iar aparatele sunt si foarte confortabil de purtat, in timp ce materialele sunt de mare calitate, motiv pentru care nu exista disconfort la contactul cu limba sau obrajii, astfel ca si ajustarile pe durata tratamentului sunt limitate.

Minusuri

Aparatul dentar Safir este mai puternic si mai rezistent decat cel din ceramica, insa, tot exista riscul ca acesta sa se deterioreze de-a lungul tratamentului.

De asemenea, dispozitivul este ceva mai costisitor decat alte variante, fapt care este datorat calitatii materialelor utilizate la procesul de fabricatie, insa nu toti pacientii pot apela la aceasta varianta, ci doar cei care prezinta anumite anomalii, specialistii stabilind cine sunt pacientii potriviti.

Aparatul dentar Safir ofera confort

Atat specialistii isi doresc sa lucreze cu Safir, cat si pacientii il poarta cu placere, fiind foarte placut la atingere, confortabil, fara a crea durere sau disconfort.

Aparatul dentar Safir este invizibil

Cei mai multi oameni evita aparatele dentare din cauza faptului ca sunt inestetice, insa in cazul lui Safir nu se pune problema de asa ceva. Bracketii special conceputi sunt considerati aproape invizibili si au un aspect natural, asemanator culorii dintilor.

Un Aparat dentar Safir nu lasa pete pe dinti

Un alt mare avantaj al bracketurilor Safir este ca nu isi modica nuanta odata cu trecerea timpului si are capacitatea de prevenire a petelor si cariilor.

Aparat invizibil

Pana nu demult, oricine opta pentru un aparat dentar, avea parte de un dispozitiv inestetic, din metal sau din ceramic, inchis la culoare, care era si dificil de purtat, provocand durere si disconfort. Insa acea era a luat sfarsit, iar pacientii isi pot alege un aparat dentar Safir care este mult mai estetic, nuanta sa potrivindu-se de minune cu dantura oricui.

Safir pur

Acest material este recunoscut pentru duritatea lui, fiind intrecut la acest capitol doar de diamant. Bracketii din Safir sunt foarte potriviti deoarece ofera aspectul unei bijuterii, aduce numeroase beneficii, iar specialistii il vor recomanda in cele mai multe dintre cazuri. Cu toate ca costul tratamentului este mai ridicat decat in cazul dispozitivelor obisnuite, aparatul dentar Safir propune mult mai multa eleganta, rafinament, siguranta, eficienta si rapiditate.

Beneficiile unui aparat dentar Safir

Safir este una din cele mai bune solutii pentru a corecta dintii, aplicand presiunea potrivita asupra acestora. Pe parcursul tratamentului, pacientii vor putea observa cum dispare spatierea inestetica, iar dantura capata orientarea corespunzatoare.

Aparatul ortodontic previne mai multe posibile probleme ale cavitatii bucale, precum dintii strambi ce nu dispun de suficient loc pe suprafata arcadei si pot cadea, sau carii ori afectiuni precum paradontoza. In plus, sunt prevenite si durerea si disconfortul aparut in momentul masticatiei alimentelor.

La finalul tratamentului, pacientii vor beneficia si de o inchidere potrivita a maxilarului, fiind astfel imbunatatit stilul de viata. Dantura va fi sanatoasa, rezistenta, frumoasa, si se va putea ingriji cu usurinta. Dispozitivul ortodontic Safir nu isi modifica culoarea in timp, nu favorizeaza stocarea placii bacteriene, care se indeparteaza cu usurinta si este foarte comod.

Avantaje aparat dentar Safir

Bracketurile sunt transparente
Este mai putin vizibil atunci cand dantura este alba, in caz contrar se poate observa mai usor decat dispozitivul ceramic
Este mai rezistent, si nu se coloreaza odata cu trecerea timpului, indiferent de alimentele consumate de pacient
Aparat dentar Safir – Dezavantajele

Pret mai mare

Atunci cand este inlaturat de pe suprafata danturii exista posibilitatea de fracturare a smaltului
Arcada opusa se poate uza mai repede, motiv pentru care nu se recomanda in cazul mandibulei
Bracketul poate fi deteriorat mai usor decat in cazul celui confectionat din metal

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri