VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat dentar metalic

Tratamente Ortodontice Rapide Fara Durere la 3D Dental

In ziua de azi exista o multime de tipuri de aparate dentare, astfel ca oamenii au de unde sa aleaga pentru a-si remedia problemele de natura ortodontica.

De la cele metalice, la cele invizibile, aplicate pe partea interioara a dintilor, fiecare optiune are propriile avantaje si dezavantaje, astfel ca ramane la latitudinea pacientilor de a alege, tinand cont de sfaturile medicilor.

O optiune foarte practica este, in continuare, aparatul dentar metalic, care astazi se prezinta intr-o varianta mult imbunatatita, mai moderna, dar si mai eficienta.

Plusuri si minusuri

Acest tip de aparat dentar este foarte popular, in primul rand, datorita faptului ca este eficient in tratarea mai multor probleme, iar alte variante nu promit aceasta capacitate, insa si costurile sunt mai mici. In plus, medicii pot sa alcatuiasca un plan de tratament foarte precis, care sa fie respectat cu usurinta de catre pacienti.

Pe de alta parte, un minus considerat de multi este aspectul, deoarece bracketii metalici sunt atasati pe partea frontala a dintilor, insa cei preocupati de infatisarea lor se pot orienta catre alte variante, precum aparatele invizibile. Chiar si asa, aspectul acestor aparate dentare metalice s-a imbunatit simtitor, astfel ca si pacientii se bucura de un tratament mai estetic, iar acestia nu trebuie sa se confrunte cu probleme cu privire la intretinere.

Intretinere

Fiind foarte rezistente, aceste dispozitive metalice nu se deterioreaza cu usurinta, iar pacientii au de respectat putine reguli pentru a proteja aparatul.

Astfel, este de preferat evitarea alimentelor care nu sunt prietenoase in acest sens, adica cele lipicioase, dar si cele foarte tari, insa o lista intreaga cu mancaruri nepotrivita va fi oferita de catre medici.

De asemenea, igiena orala joaca un rol important in continuare, fiind esentiala eliminarea placii bacteriene de pe suprafata dintilor, dar si a aparatului, motiv pentru care nu trebuie omis periajul zilnic.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Avantajele aparatului dentar metalic 

  • Pretul mult mai scazut
  • Durata tratamentului mai redusa
  • Se poate alege culoarea ligaturii (multi pacienti optand pentru negru, deoarece nu pot fi observate petele aparute din cauza cafelei si altor bauturi similare)
  • Sunt foarte rezistente, existand putine cazuri in care acestea se deterioreaza
  • Pot fi alese ligaturi aurii pentru un aspect mai placut

Dezavantajele aparatului dentar metalic 

  • Este considerat mai inestetic spre deosebire de alte dispozitive ortodontice
  • Poate provoca o senzatie de disconfort pentru o perioada mai lunga de timp fata de alte aparate dentare (7-14 zile)

 Partile componente ale unui aparat dentar metalic 

Pacientii care stiu ca vor urma sa apeleze la un aparat dentar metalic trebuie sa aiba in vedere toti termenii, astfel incat sa cunoasca foarte bine ce implica fiecare aspect.

Asadar, arcul este partea aflata in componenta aparatului dentar metalic ce este intins pe toata zona arcadei, fiecare bracket in parte fiind legat de acesta, iar astfel, arcul este fixat prin bracketi.

Bracketul reprezinta componenta metalica, realizata de cele mai multe ori din otel, care trebuie sa se ataseze fiecarui dinte cu probleme, prin intermediul unui adeziv special si are avantajul ca poate fi personalizat, aspect important in special pentru cei mici.

Ligatura reprezinta componenta care ataseaza bracketul de arc, in acest caz pacientii avand din nou posibilitatea de personalizare. In general, se prefera ligaturi inchise la culoare, pentru a nu fi evidentiate resturi de alimente ori alte aspecte neplacute ale danturii. De asemenea, este important de stiut ca aceste ligaturi trebuie schimbate constant.

Elasticul este folosit pentru remedierea problemelor referitoare la ocluzie, ajutand si corectand pozitiile necorespunzatoare. In ciuda faptului ca anumiti pacienti semnaleaza un grad ridicat de disconfort, elasticele promit efecte benefice.

Cu toate ca aceste componente ale unui aparat dentar metalic par obisnuite si simple, acestea au fost atent realizate, astfel incat pacientii sa beneficieze de un dispozitiv de calitate, care sa duca in cele din urma la efectele dorite.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica 3D Dental

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici

600 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramic

750 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi de safir

1000 Euro

Aparat ortodontic invizibilincognito, invisalign

2250 Euro

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

    BarbatFemeieCopil