VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat dentar lingual

Tratamente Ortodontice Rapide Fara Durere la 3D Dental

Exista numeroase optiuni disponibile la clinica 3D Dental pentru pacientii care doresc sa isi alinieze dintii in mod corespunzator, iar o varianta este aparatul dentar lingual, care se deosebeste de celelalte tipuri.

Bracketii se aplica pe partea interioara a dintilor si nu pe cea frontala, motiv pentru care este o solutie grozava pentru multi care isi doresc sa remedieze problema, insa fara ca acest proces sa fie vizibil.

Pentru confectionarea acestui tip de aparat este nevoie de aceleasi etape, adica de luarea unui mulaj ce se trimite catre laboratorul de tehnica dentara pentru ca bracketii sa fie adaptati pentru fiecare pacient in parte. Acest proces dureaza chiar si pana la sase saptamani, iar la final va permite medicilor cimentarea bracketilor pe suprafata dentara. Modul de functionare este acelasi ca al restului dispozitivelor, prin exercitarea unei anumite presiuni pe dinti, pentru ca acestia sa se miste catre directia dorita. Durata tratamentului dureaza intre 18 si 36 de luni, in functie de situatia prezentata de pacienti.

O varianta potrivita

Acest tip de dispozitiv reprezinta o optiune importanta care merita luata in calcul, insa un posibil dezavantaj este reprezentat de costurile mai mari implicate, care sunt datorate mai multor aspecte. In primul rand, calitatea materialelor face diferenta, dar si fiecare dinte in parte are propriul set de bracketi si arcuri, astfel incat tratamentul este foarte mult individualizat.

De asemenea, nu toti medicii ortodonti pot folosi un aparat dentar lingual, deoarece este nevoie de studii amanuntite in acest domeniu, insa pacientii interesati de un astfel de dispozitiv, pot apela oricand la cabinetul 3D Dental, unde specialistii vor face intotdeauna diferenta.

Ingrijire                                                                               

Igiena orala este esentiala in continuare pe durata tratamentului ortodontic, iar pacientii trebuie sa perieze dintii de cel putin doua ori, cu ajutorul unei periute speciale, care sa nu poate deteriora aparatul dentar. In loc de ata dentara se foloseste o alta periuta speciala, interdentara, in timp ce nu trebuie omisa nici folosirea apei de gura.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Necesitatea aparitiei tehnicii linguale 

Medicii sunt de parere ca dantura care nu este aliniata corespunzator poate fi corectata cu dificultate dupa ce se ajunge la varsta maturitatii, motiv pentru care aparatele dentare sunt recomandate in special in randul copiilor. Cu toate acestea, indiferent de varsta, oricine poate opta pentru un dispozitiv ortodonic, pentru a-si corecta defectele de acest tip ale cavitatii orale.

Cei mai multi adulti nu accepta tratamentul cu dispozitive ortodontice, de cele mai multe ori din motive estetice, insa acestia nu realizeaza importanta lor si beneficiile aduse pe termen lung. Sanatatea trebuie pusa pe primul loc, iar la finalul tratamentului si estetica este imbunatatita, astfel ca aparatele dentare aduc numai avantaje.

Datorita evolutiei tehnologiei in acest domeniu, s-a cautat o modalitate de multumire si a adultilor, astfel ca s-au conceput dispozitive aparatele dentare linguale, pentru ca pe toata durata tratamentului acestia sa beneficieze de aspectul dorit al cavitatii orale.

Din fericire, aparatul dentar lingual poate fi folosit atat de adulti cat si de copiii care au implinit varsta de 12 ani, fiind cu mult superioare dispozitivelor obisnuite, in special din privinta confortului si al discretiei, nefiind afectate viata sociala sau profesionala. La fel ca fiecare produs stomatologic, aparatul dentar lingual are atat avantaje, cat si dezavantaje. Iata care sunt acestea:

Avantajele Aparatului Dentar Lingual

 • Punctul forte este discretia, aparatul dentar fiind practic invizibil deoarece este amplasat pe partea interioara a dintilor
 • Sunt foarte rare situatiile in care pot aparea leziuni ale cavitatii bucale
 • Nu este afectat chipul pacientului, care in alte cazuri ar deveni mai proeminent, deoarece bracketii nu sunt aplicati frontal

Dezavantajele Aparatului Dentar Lingual

 • Unii pacientii au raportat faptul ca adaptarea a fost mai grea, decat in cazul altor dispozitive, insa aceasta situatie nu este intalnita in cazul celor ce au apelat la Incognito care beneficiaza de un design prietenos, disconfortul fiind atenuat dupa o scurta perioada
 • Exista posibilitatea ca in primele 7 zile pacientii sa intampine probleme in momentul vorbirii sau masticatiei alimentelor
 • Pot aparea iritatii in cadrul cavitatii bucale
 • Un astfel de tratament este mai costisitor decat altele

 Aparatului Dentar Lingual este cu adevarat invizibil?

Bracketurile sunt aplicate pe partea vestibulara a danturii, motiv pentru care este imposibil ca acestia sa fie observati de catre cei din jur.

Este un tratament dureros?

Din fericire tehnologia evolueaza pe zi ce trece, astfel ca montarea unui dispozitiv ortodontic invizibil nu produce nicio durere si niciun disconfort. Isi poate face aparitia o senzatie de presiune exercitata care apare in momentul in care dintii incep sa se miste catre zona potrivita.

In ce fel imi este afectata vorbirea daca port un aparat dentar lingual?

Majoritatea pacientilor nu au sesizat dificultati in vorbire sau in cazul consumului de alimente. Aceste cazuri pot fi insa intalnite in primele 7 zile de la aplicare, perioada in care pacientii se obisnuiesc cu dispozitivul.

Cat timp este necesar pentru a obtine rezultate?

Unul dintre marile avantaje ale aparatului dentar lingual este ca rezultatele pot fi vizibile imediat, astfel ca dupa doar doua luni pot fi observate diferente semnificative ale evolutiei in bine a zambetului pacientului.

Principalele avantaje ale terapiei cu un aparat dentar lingual :                 

 • Datorita pozitionarii in partea din spate a danturii, acestea sunt practic invizibile, asa ca cei din jur nu vor sti ca tu porti un aparat dentar
 • Datorita esteticii este ales de multi pacienti adulti, care sunt de parere ca pe aceasta cale increderea in sine si viata sociala nu vor fi afectate
 • La finalul tratamentului rezultatele sunt la fel de pozitive preum in cazul aparatelor clasice
 • De cele mai multe ori durata tratamentului este mai scazuta decat in situatia aparatelor fixe sau mobile
 • Sunt considerate mai exacte atunci cand vine vorba de a corecta diferite defecte ale cavitatii orale
 • Atunci cand se aplica dispozitivul lingual nu este afectata nicio parte a cavitatii bucale
 • Prin intermediul aparatului dentar lingual sunt prevenite o multime de leziuni, in special atunci cand se desfasoara activitati sportive
 • Dispar complexe aparute din cauza purtarii unui dispozitiv ortodontic, deoarece cel lingual nu este vizibil

Pret aparat dentar la clinica stomatologica 3D Dental

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici

600 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramic

750 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi de safir

1000 Euro

Aparat ortodontic invizibilincognito, invisalign

2250 Euro

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

BarbatFemeieCopil