VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat dentar fix

Tratamente Ortodontice Rapide Fara Durere la 3D Dental

Putine persoane sunt atat de norocoase incat sa se bucure de un zambet perfect, insa cei care isi doresc sa aduca imbunatatiri in acest sens, pot apela la numeroase tipuri de aparate dentare ce pot face diferenta.

Specialistii din cadrul clinicii 3D Dental vor recomanda varianta cea mai buna pentru fiecare pacient in parte in functie de situatia prezentata de acestia, de asteptari, dorinte, dar si de bugetul disponibil.

Tipuri de Aparate Dentare

Aparat dentar traditional

Aceste aparate dentare au evoluat mult de la momentul in care au fost propuse pe piata, iar astazi se prezinta intr-o varianta mai confortabila, mai eficienta, dar si mai aspectuoasa, structura fiind destul de mult diferita.

Dispozitivele metalice sunt recomandate de cele mai multe ori copiilor, pentru ca sunt foarte eficiente, insa si celorlalti pacienti care isi doresc sa observe cat mai repede rezultatele, iar durata tratamentului sa nu fie foarte lunga.

Bracketii sunt conectati intre ei cu ajutorul unor arcuri speciale, iar ajustarea lor periodica ajuta ca presiunea exercitata sa fie cea optima, astfel incat dintii sa se miste catre pozitia dorita.

Aparat dentar ceramic   

Exista mai multe tipuri de aparate dentare fixe, iar o alta propunere foarte comuna in ziua de azi este dispozitivul cu bracketi din ceramica, populari datorita faptului ca promit un aspect mult imbunatatit, ideal pentru cei care sunt preocupati de infatisarea lor. Cu toate ca elasticurile din componenta dispozitivelor se decoloreaza cu trecerea timpului, acestea sunt inlocuite la fiecare sedinta necesara pentru ajustarea bracketilor.

Aparat dentar autoligaturant

Acest tip incepe sa fie din ce in ce mai des utilizat datorita faptului ca tratamentul este considerat mai gentil si impune mai putine vizite la medic. Bracketii autoligaturanti incorporeaza un mecanism special ce conecteaza arcurile, astfel incat efectele sunt vizibile intr-un timp mai scurt si nu este nevoie de ajustarea lor periodica. In plus, pacientii au parte de mai mult confort deoarece presiunea exercitata este mai redusa, iar dispozitivile sunt si mai usor de curatat si intretinut.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Ce contine un aparat dentar fix?                 

 • Bracketi care sunt fixati pe dantura prin intermediul unui lipici special
 • Acestea sunt strabatute de un arc care ajuta la ajustarea catre pozitia corespunzatoare a dintilor
 • Elastice care joaca si ele un rol esential in cadrul acestui proces
 • Ligaturile ce trebuie sa fixeze fiecare arc pe fiecare bracket

In cadrul unui aparat dentar, niciun element nu este lasat la voia intamplarii, astfel ca fiecare componenta are un rol precis.

Cine poate solicita tratamentul cu aparat dentar fix?

 Un astfel de tratament poate fi eficient doar in anumite cazuri, astfel ca aceste proceduri sunt recomandate:

 • Persoanelor adulte care prezinta o aliniere defectuoasa a danturii
 • Copiilor care au implinit varsta de 10 ani si care au acum dintii permanenti

 Igiena orala in cazul curelor ortodontice cu aparate dentare fixe

 Igiena orala reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul unui astfel de tratament, deoarece in acesta perioada, periajul dentar este ingreunat, la fel si curatarea interdentara. Din nefericire, faptul ca bracketurile sunt fixate definitiv pe suprafata dintilor face ca dantura sa fie predispusa la acumularea resturilor alimentare si in cele din urma la formarea tartrului. Astfel, pentru evitarea aparitiei cariilor si a altor afectiuni ale cavitatii bucale se recomanda:

 • Efectuarea unui periaj imediat dupa masa
 • Folosirea atei dentare
 • Folosirea apei de gura ce contine un grad mai mare de fluor

Avantajele aparatului dentar fix

 Existenta posibilitatii de a controla directia corespunzatoare a unuia sau a mai multor dinti

 • Perioada de tratament nu depaseste 24 luni, situatie care nu se intalneste in cazul dispozitivelor mobile
 • Folosirea unor componente eficiente
 • Aduce beneficii indiferent de varsta pacientului, fie ca este copil sau adult
 • Exista posibilitatea de a fi folosite inca de la varsta de 10 ani, dupa aparitia dintilor permanenti
 • Costurile unui astfel de tratament reprezinta o alegere potrivita privind raportul calitate – pret

Tratamente cu aparate dentare fixe. Recomandari

 In unele situatii, specialistii pot sugera necesitatea extractiei unor molari (de obicei cei de minte) pentru ca aparatul dentar fix sa duca la obtinerea celor mai bune rezultate. Perioada tratamentului este stabilita in functie de fiecare caz in parte si de modul de comportare al danturii in urma aplicarii aparatului.

In tot acest timp, pacientii trebuie sa respecte niste reguli simple precum evitarea ceaiului negru, cafelei sau vinului rosu, deoarece aceste bauturi sunt cunoscute pentru faptul ca pateaza dintii, iar cantitatile ridicate pot afecta si integritatea dispozitivului, care ar trebui reparat.

De asemenea, pentru durata de viata sporita a aparatului, este nevoie ca pacientii sa evite alimente prea duri sau prea moi, deoarece acestea sunt capabile sa deterioreze dispozitivul.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica 3D Dental

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici

600 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramic

750 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi de safir

1000 Euro

Aparat ortodontic invizibilincognito, invisalign

2250 Euro

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

  BarbatFemeieCopil