VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat dentar copii

Tratamente Ortodontice Rapide Fara Durere la 3D Dental

Orice parinte isi doreste tot ce-i mai bun pentru proprii copii, astfel ca atunci cand sunt constatate probleme de natura ortodontica, sunt luate cele mai potrivite masuri in cel mai scurt timp.

Un astfel de tratament pentru cei mici poate fi destul de costisitor, insa intotdeauna este eficient datorita faptului ca oasele copiilor inca se afla in dezvoltare si sunt mult mai usor de adaptat. In functie de situatia prezentata, specialistii din cadrul clinicii 3D Dental vor propune parintilor care sunt tipurile de aparate dentare potrivite pentru cei mici.

Varsta potrivita

Conform specialistilor, copiii cu varsta de pana la 12 ani reprezinta candidatii ideali pentru un tratament ortodontic, dupa ce s-a dezvoltat cel de-al doilea set de dinti, dar si dupa ce au erupt molarii. In schimb, este recomandat ca prima vizita la ortodont sa aiba loc pana la varsta de 7 ani, astfel incat orice problema sa fie identificata din fazele incipiente, cand masurile luate sa fie mult mai eficiente.

Asadar, daca in urma unui control se constata o muscatura incorecta, aglomerari sau pozitii necorespunzatoare ale dintilor, in functie de situatie, specialistii vor recomanda un anumit tip de aparat.

Uneori poate fi nevoie si de un disjunctor dental, pentru extinderea arcadei, astfel incat sa fie creat suficient spatiu pentru ca dintii sa se dezvolte optim.

Tipuri de aparate disponibile                                                                             

Cele mai eficiente sunt considerate aparatele dentare metalice, care pot trata chiar si cele mai complexe probleme, insa oricand se poate opta si pentru Damon, sistem care se deosebeste prin bracketii autoligaturanti, ce asigura un tratament mult mai confortabil, dar si mai rapid.

O alta optiune o reprezinta dispozitivele mobile, care sa fie purtate tot timpul, dar indepartate in timpul mesei, iar pentru un tratament corect si eficient, orice parinte este invitat alaturi de copii in cadrul cabinetului 3D Dental.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Importanta alinierii corecte a dintilor

 Este important ca dantura sa fie aliniata corespunzator, si nu doar privind din motive estetice, deoarece chiar si cei mici isi doresc sa arate bine, iar o afectiune prezenta la nivelul cavitatii bucale i-ar putea aduce probleme. Din punct de vedere al sanatatii, cel mic poate prezenta pe viitor afectiuni ale gingiei, pierderea danturii deoarece daca acestia nu sunt pozitionati cum trebuie, se pot rupe cu usurinta, pot aparea cariile dentare (deoarece dintii nu pot fi igienizati corespunzator), insa si probleme de tip digestiv.

Care sunt etapele tratamentului ortodontic?                                            

  1. Acesta debuteaza printr-o simpla consultatie, cand se amprenteaza dantura, se efectueaza mai multe radiografii, iar medicul se pregateste sa alcatuiasca un plan de tratament, astfel incat pacientul sa obtina zambetul sanatos si mult dorit.
  1. Exista unele cazuri in care pot fi recomandate extractii ale unor dinti, insa acest aspect are loc doar in anumite situatii mai rare.
  1. Pasul urmator este finalizarea aparatului dentar pentru copii, care trebuie montat si ulterior vor avea loc diferite sedinte pentru ajustari, insa acestea vor fi amintite de catre medic in functie de situatia prezentata.
  1. Dupa ce se termina tratamentul, uneori poate fi nevoie de un ultim pas, de contentie, cand este aplicat inca un dispozitiv ortodontic, ce are rolul de a asigura ca rezultatul obtinut nu se va modifica odata cu trecerea timpului.

Cat dureaza tratamentul?

 Urmarea unui astfel de tratament impune si cateva necesitati, printre care anumite teste, insa specialistul este cel care face toate recomandarile. Medicul analizeaza toate datele primite de la pacient si cu ajutorul lor stabileste care este calea cea mai potrivita pentru rezolvarea problemelor identificate. Este important ca toate afectiunile sa fie reprimate la timp, astfel incat acestea sa nu se agraveze in timp.

Care este varsta recomandata pentru primul control ortodontic?

Specialistii recomanda ca primul control la un specialist ortodontic sa se efectueze atunci cand cel mic a implinit varsta de 7 ani. Cu toate ca multi parinti considera inutile aceste controale daca copiii nu se plang de nimic, este important sa se poata preveni orice problema, deoarece prin intermediul vizitelor la medic pot fi anticipate anumite evolutii ale cavitatii bucale. Asadar este esentiala combaterea problemelor prezentate la nivelul danturii din nenumarate motive, cele mai importante fiind:

  • Se evalueaza pozitia actuala a danturii permanente, dar si a celor de lapte, iar specialistul va putea anticipa orice problema ar putea aparea in viitor si care ar putea fi tratata prin intermediul unui dispozitiv ortodontic. Orice problema tratata mai tarziu implica costuri mai mari si tratamente mai complicate
  • Multe dintre probleme se pot trata si fara a fi nevoie de alegerea unui aparat dentar

De ce 7 ani este varsta ideala pentru primul control ortodontic? 

In jurul acestei varste se dezvolta primele masele definitive, care vor definitiva muscatura celor mici. De asemenea, la varsta de 7 ani specialistii pot sa evalueze in mod corespunzator muscatura completa, in cazul danturii frontale dar si al molarilor si premolarilor. Este foarte important modul in care este pozitionata dantura pe arcade, iar daca un canin permanent poate sa sugereze corectitudinea unei muscaturi, medicul va sti pentru ce tip de tratament sa opteze.

Pret aparat dentar la clinica stomatologica 3D Dental

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici

600 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramic

750 Euro

Aparat ortodontic fix cu bracketi de safir

1000 Euro

Aparat ortodontic invizibilincognito, invisalign

2250 Euro

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

    BarbatFemeieCopil