VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Airflow dentar

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Dental

Airflow-ul dentar reprezinta cea mai eficienta modalitate de curatare a cavitatii orale, totul fiind efectuat cu ajutorul unui instrument special care emite aer si un praf special pentru polisharea suprafetei dentare, dar si pentru indepartarea petelor, a placii bacteriene si a depozitelor moi.

Aceasta varianta este considerata mai potrivita decat multe altele de igienizare si datorita faptului ca poate indeparta bacteriile stocate la un nivel de pana la 5 mm sub gingii.

Mai mult confort

Multi pacienti evita detartrajul din cauza instrumentelor folosite, ce produc putin disconfort, insa airflow-ul dentar este o procedura care asigura mai mult confort, iar totul se desfasoara intr-un timp mai scurt. Buzunarele formate in jurul gingiilor sunt usor de curatat, fara ca aceste zone sensibile sa intre in contact cu vreun instrument, iar pe aceasta cale se evita si atingerea locurilor dureroase. Praful utilizat nu este toxic si promite mai mult confort decat folosirea unei paste speciale in cadrul periajului profesional, existand si posibilitatea de a adauga diferite arome, precum menta.

Fara sensibilitate                        

Procedura este ideala pentru cei care se confrunta cu problema sensibilitatii dentare, iar totul este datorat nu numai datorita lipsei contactului direct si absenta caldurii si vibratiilor, ci si datorita micro particulelor de praf care acopera spatiile goale din dentina si reduc astfel sensibilitatea.

Curatare mai rapida    

Conform studiilor, apelarea la airflow-ul dentar reprezinta o tehnica de trei ori mai rapida in curatarea dintilor decat oricare alta varianta traditionala, ceea ce se traduce prin mai putin timp petrecut pe scaunul dentistului de catre pacienti.

De asemenea, dantura este igienizata intr-o maniera mult mai gentila.

Inainte de aparat dentar

Medicii din cadrul clincii 3D Dental recomanda curatarea cavitatii orale cu ajutorul airflow-ului dentar inainte de urmarea unui tratament ortodontic, pentru ca pe aceasta cale se asigura eliminarea in totalitate a bacteriilor, iar pacientii se vor bucura de cele mai bune conditii.

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Bulevardul Tineretului

Aceasta tehnica presupune ca un jet puternic de aer amestecat cu cristale de bicarbonat de sodiu si apa sa fie aplicat la nivelul dintilor, astfel incat sa fie eliminate toate petele prezente pe dantura, alaturi de resturile alimentare sau bacterii. In schimb, Air Flow-ul trebuie efectuat doar dupa ce anterior pacientul a fost supus unui detartraj, tehnica ce presupune eliminarea tartrului.

Pentru a evita orice problema, pe toata durata interventiei, pacientii trebuie sa poarte ochelari de protectie, astfel incat sa nu exista riscul ca obiecte straine sa afecteze ochii. Acest obicei este recomandat in special celor care poarta lentile de contact, deoarece acestea se pot deteriora cu usurinta.

Avantaje Air Flow

Aceasta procedura este mult mai eficienta decat periajul profesionale si propune cateva avantaje:

  • Intreaga suprafata dentara este finisata un mod uniform
  • Se pot elimina chiar si decoloratiile prezente in santurile dintre dinti si gingii
  • Placa bacteriana este eliminata corespunzator si eficient
  • Aceasta procedura poate fi utilizata chiar si la nivelul implanturilor dentare
  • Dintii nu se incalzesc, astfel ca nu devin sensibili
  • Dintii nu devin mobili, deoarece procedura nu aplica nicio presiune la nivelul acestora
  • Petele sunt eliminate intr-un timp mult mai scurt

Exista riscuri?

Evolutia tehnologiei in domeniul stomatologiei isi spune cuvantul, astfel ca aceasta procedura a fost pusa la punct cu atentie, pentru ca la final sa poata reprezinta o modalitate sigura de albire si curatare a dintilor. Datorita faptului ca se foloseste un amestec ce nu este toxic, pacientii nu simt nici durere si nici disconfort, astfel ca Air Flow-ul reprezinta o metoda 100% sigura ce nu aduce prejudicii la nivelul dintilor.

Contraindicatiile Air Flow-ului

Din pacate nu oricine poate opta pentru o asemenea procedura. Astfel, cei care prezinta deficiente respiratorii precum afectiuni pulmonare sau altele ce aduc prejudicii ale respiratiei sau inghititului alimentelor, pot fi afectati de substantele emise de Air Flow. De asemenea, si persoanele ce prezinta o slabire a sistemului imunitar trebuie sa consulte medicul specialist care isi va da acordul cu privire la efectuarea procedurii. In plus, Air Flow-ul nu este indicat in cazul celor ce sufera de afectiuni infectioase. Procedura nu poate fi efectuata nici atunci cand pacientii sunt supusi unor tratamente medicamentoase pentru cateva boli si nu este recomandat nici femeilor insarcinate.

Cu toate acestea, dieta joaca un rol important, motiv pentru care pacientii trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata din care sa nu lipseasca sodiul, in caz contrar Air Flow-ul nu poate fi efectuat. In situatia in care pacientii inghit bicarbonatul de sodiu propus de aceasta procedura, nu exista niciun efect secundar, astfel ca nu sunt supusi nici unui risc.

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

Bulevardul Tineretului nr. 47

    BarbatFemeieCopil