VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Abces gingival

Tratament Laser Fara Durere la 3D Dental. Medic Parodontolog Specialist.

Abcesul gingival este o problema cu care se confrunta numeroase persoane si are diferite cauze. Acesta apare atunci cand nervul unui dinte moare si este eliminat in apropiere de radacina, iar ca reactie la acest fenomen, organismul trimite celule albe in incercarea de a distruge infectia dezvoltata.

Pe masura ce aceste celule mor, se formeaza abcesul, care daca ramane netratat poate duce la afectiuni mai serioase, care complica mult viata pacientilor.

Simptomele abcesului

De multe ori persoanele afectate de un abces gingival se confrunta cu dureri severe ale dintilor, situatie cauzata de faptul ca inflamatia preseaza pe nervii celorlalti dinti. Alte simptome pot fi febra, respiratia urat mirositoare, inflamarea glandelor, sensibilitatea la cald rece sau dulce, dar si durere in momentul masticatiei

Pericole

Daca abcesul nu este tratat exista riscul ca infectia sa se extinda si catre alti dinti sau diferite parti ale corpului. In cele din urma, daca nu sunt luate masurile adecvate, pot fi pierduti mai multi dinti din cauza faptului ca este afectata structura osoasa ce nu mai poate sustine dintii.

Prevenire     

Pentru ca abcesul gingival reprezinta un simptom al mai multor probleme cauzate de necrozarea nervilor dentari, cea mai buna modalitate de prevenire este adoptarea unei igiene orale riguroase. Asadar, dintii trebuie periati zilnic de cel putin doua ori pe zi, trebuie sa se foloseasca ata dentara, apa de gura, iar la fiecare 6 luni sau mai devreme, este esentiala urmarea unui control la stomatolog.

Cum se trateaza?

Nu numai ca este nevoie de drenarea abcesului, insa de cele mai multe ori este nevoie si de niste antibiotice pentru combaterea infectiei. In schimb, uneori acest lucru nu trateaza decat suprafata problemei si poate fi nevoie si de urmarea unui tratament endodontic pentru curatarea corespunzatoare a canalelor dintilor, iar la clinica 3D Dental se vor lua cele mai bune masuri pe baza unui diagnostic corect.

Tratamentul bolii parodontale la 3D Dental

Semne si simptome in cazul abcesului gingival :

De cele mai multe ori abcesul isi face simtita prezenta printr-o inflamatie si infectie, insa si prin tumefierea gingiei si dureri prezente in zona tesuturilor dentare. Din pacate, pacientii care nu au cunostinte in domeniu nu vor resimti decat durerea, fara sa realizeze importanta celorlalte simptome.

Intensitatea si tipul durerii poate sa difere de la un caz la altul, iar pacientii pot sesiza mobilitatea dintelui afectat sau modificarea aspectului acestuia. De asemenea, tesuturile care isi modifica culoarea devin rosiatice, iar inflamatia poate fi locala sau regionala.

De asemenea, si nodulii limfatici vor deveni palpabili si vor dezvolta o usoara sensibilitate. In functie de situatia prezenta, temperatura organismul poate creste putin, iar tumefactia poate fi ferma sau poate fluctua. In plus, in cazurile mai avansate ale abcesului gingival se poate sesiza prezenta chisturilor in zona respectiva.

Daca pacientii palpeaza inflamatia, atunci poate fi determinata inlaturarea unei cantitati limitate de puroi, aceasta situatie fiind intalnita si in cazul pungutelor periodontale cand poate fi eliminat puroiul. In multe cazuri pacientii nu pot sesiza prezenta simptomelor decat atunci cand prezinta o mica umflatura in gingie, in timp ce altii pot prezenta astfel de evenimente in istoric, avand parte in trecut de sensibilitatea gingiei si inflamarea acesteia, din diferite motive.

Asadar este important ca pacientii sa mearga la un control, pentru ca dentistii sa poata evalua situatia prezentata. Daca dintele este detasat de gingie si este prezenta o punguta in spatiul lasat liber in care se stocheaza bacterii, atunci este vorba despre un abces periodontic. In cazul in care abcesul este situat alaturi de marginea gingiei, cel mai probabil este vorba de un abces gingival, in timp ce abcesul pericoronal poate fi numit o alta varianta a celui de tip gingival.

Astfel, in primul rand trebuie identificata sursa si cauza infectiei. De multe ori, cariile de proportii ridicate care nu au fost tratate la timp sunt vinovate de provocarea abcesului gingival. Tipul durerii poate fi de folos in identificarea tipului de abces, iar sensibilitatea aparuta in momentul consumului de alimente fierbinti sau reci este asociata cu abcesul periodontal. In acelasi timp, daca durerea nu este severa ori spontana, de cele mai ori este cauzata de acelasi tip de abces.

Diagnostic abces gingival :

 La fel ca in cazul multor afectiuni, pentru ca abcesul sa fie tratat corespunzator, intai este nevoie de un diagnostic pus corect, medicii avand datoria de a solicita mai multe radiografii si de a analiza cu atentia situatia prezentata. Cu ajutorul radiografiilor pot fi identificate pierderi osoase, precum si gradul de severitate al periodontitei, insa in cazul localizarii abcesului in zona linguala a dintelui, atunci pierderea osoasa este foarte mica. Pentru ca osul marginal sa fie evaluat, este nevoie de efectuarea unei radiografii de tip intraoral care include atat incidenta periapicala cat si pe cea verticala.

Este nevoie si de testarea viabilitatii pulpei dentare prin mai multe modalitati. Apoi se efectueaza un test microbian prin prelevarea unei probe a puroiului, care este analizata atent de catre specialist. De asemenea, pentru diagnostic trebuie evaluat statusul pacientului din punct de vedere diabetic: glucoza, glicemie, hemoglobina etc.

Tratament abces gingival :

 Atunci cand se apeleaza la tratarea abcesului, procedura nu este cu mult diferita fata de cea impusa de alte afectiuni, etapele tratamentelui fiind acestea:

 • Drenajul
 • Mentinerea acestuia
 • Indepartarea cauzei

Din pacate exista si infectii ale cavitatii bucale care pot pune viata in pericol, motiv pentru care poate fi nevoie de spitalizare si o terapie adecvata. Astfel, in functie de severitatea infectiei si simptomele prezentate, atat investigatiile cat si tratamentul initial se poate amana pentru o anumita perioada. Cu toate acestea, cazurile amintite mai sus sunt foarte rar intalnite, de cele mai multe ori fiind nevoie de luarea unor masuri prin administrarea pe cale orala a unor analgezice. Antibioticele sunt prescrise de catre medic si trebuie respectate toate indicatiile oferite de acesta.

Tratamente alternative pentru abcesul gingival : 

 • Extractia dintelui care a primit un pronostic negativ. Acesta este oferit atunci cand un dinte intruneste mai multe aspecte negative:
 • Mobilitatea orizontala mai mare de 1 milimetru
 • Furcatie de clasa 2 sau 3
 • Sondajul dintelui mai adanc de 8 milimetri
 • Raspundere intarziata la terapia oferita
 • Pierderea osului in proportii mai mari de 40%

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

  BarbatFemeieCopil