Abces Gingival

Abcesul gingival este o problema cu care se confrunta numeroase persoane si are diferite cauze. Acesta apare atunci cand nervul unui dinte moare si este eliminat in apropiere de radacina, iar ca reactie la acest fenomen, organismul trimite celule albe in incercarea de a distruge infectia dezvoltata.

Pe masura ce aceste celule mor, se formeaza abcesul, care daca ramane netratat poate duce la afectiuni mai serioase, care complica mult viata pacientilor.

Care sunt semnele?

De multe ori persoanele afectate de un abces gingival se confrunta cu dureri severe ale dintilor, situatie cauzata de faptul ca inflamatia preseaza pe nervii celorlalti dinti. Alte simptome pot fi febra, respiratia urat mirositoare, inflamarea glandelor, sensibilitatea la cald rece sau dulce, dar si durere in momentul masticatiei

Pericole

Daca abcesul nu este tratat exista riscul ca infectia sa se extinda si catre alti dinti sau diferite parti ale corpului. In cele din urma, daca nu sunt luate masurile adecvate, pot fi pierduti mai multi dinti din cauza faptului ca este afectata structura osoasa ce nu mai poate sustine dintii.

Prevenire

Pentru ca abcesul gingival reprezinta un simptom al mai multor probleme cauzate de necrozarea nervilor dentari, cea mai buna modalitate de prevenire este adoptarea unei igiene orale riguroase. Asadar, dintii trebuie periati zilnic de cel putin doua ori pe zi, trebuie sa se foloseasca ata dentara, apa de gura, iar la fiecare 6 luni sau mai devreme, este esentiala urmarea unui control la stomatolog.

Cum se trateaza?

Nu numai ca este nevoie de drenarea abcesului, insa de cele mai multe ori este nevoie si de niste antibiotice pentru combaterea infectiei. In schimb, uneori acest lucru nu trateaza decat suprafata problemei si poate fi nevoie si de urmarea unui tratament endodontic pentru curatarea corespunzatoare a canalelor dintilor, iar la clinica 3D Dental se vor lua cele mai bune masuri pe baza unui diagnostic corect.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri