VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sinus lifting

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Dental

Cheia catre un implant dentar de calitate este cantitatea si calitatea de os care sa recepteze implantul, iar maxilarul superior reprezinta una dintre cele mai dificile zone in acest sens, din cauza osului insuficient, dar si din cauza apropierii fata de sinusuri. Pacientii care au pierdut os in urma unor afectiuni parodontale se vor putea confrunta cu probleme in momentul implantului, caz in care se apeleaza la o alta procedura numita sinus lifting.

Aceasta operatiune de mare finete este efectuata in cadrul clinicii 3D Dental si presupune aditia unei cantitati de os necesare catre molari sau premolari, intre maxilar si sinusuri. Pentru a face loc pentru noua aditie, de multe ori este nevoie ca membranele sinusului sa fie „ridicate” cateva nivele mai sus, zona fiind foarte sensibila, motiv pentru care totul trebuie sa fie foarte precis.

Pregatiri       

Osul utilizat in cadrul acestei proceduri este prelevat fie din surse proprii, fie se poate apela la os artificial, iar in functie de aceasta decizie se pot lua diferite masuri. Astfel, pentru a se folosi os propriu, acesta trebuie preluat din diferite zone ale cavitatii orale sau corpului, precum zona coapsei sau a tibiei.

Sunt necesare mai multe radiografii inainte de sinus lifting, pentru ca specialistii sa poata studia cu atentie problema si sa se pregateasca de tratamentul adecvat.

Cum se face?

Specialistii din cadrul clinicii noastre vor face o incizie in zona gingiei unde urmeaza sa fie efectuat mai tarziu implantul, iar dupa expunerea tesutului, trebuie sa se ajunga pana la os, fiind creata o fereastra ovala, de mici dimensiuni.

Astfel, membrana aflata pe cealalta parte a ferestrei va fi mutata cateva nivele mai sus, cu mare atentie, pentru ca cea mai mica greseala poate duce la probleme serioase. Ulterior, se aplica granule ale osului recoltat pentru a acoperi locul initial in care se afla sinusul, iar cantitatea necesara poate sa varieze in functie de fiecare caz in parte. Dupa plasarea osului, tesutul este inchis, urmand o perioada de recuperare de cateva luni, iar abia dupa se va putea efectua implantul.

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

La ce ajuta?

Sinus lift-ul se realizeaza de cele mai multe ori atunci cand sinusurile sunt prea apropiate de obraz si nu propun spatiul necesar pentru inserarea unor implanturi dentare. Exista mai multe motive pentru aceste situatii:

  • Numeroase persoane ce au pierdut unul sau mai multi dinti de la nivelul arcadei superioare (in special molari) nu dispun de o cantitate suficienta de os pentru inserarea implanturilor. Din cauza anatomiei craniului, zona din spatele maxilarului superior, propune o cantitate mai mica de os decat maxilarul inferior.
  • Se pot pierde importante cantitati osoase in urma unor afectiuni parodontale.
  • Pierderea unuia sau mai multor dinti poate duce si la pierderi osoase. Dupa disparitia dintilor, osul incepe sa fie resorbit. Astfel, daca dintii lipsesc de mai mult timp, in majoritatea cazurilor implanturile dentare nu pot fi aplicate.
  • Sinusul poate fi situat prea aproape de maxilarul superior, motiv pentru care este impiedicata inserarea implanturilor. Forma si dimensiunea sinusurilor difera de la o persoana la alta, iar schimbarile pot avea loc si in functie de inaintarea in varsta.

Asadar, sinus lift-ul reprezinta o procedura din ce in ce mai comuna, fiind aleasa atunci cand pacientii necesita implanturi dentare pentru inlocuirea dintilor pierduti.

Pregatirea

Osul folosit in cadrul acestei proceduri poate proveni chiar din corpul pacientului, fie se poate alege os artificial sau os ce provine de la un animal. In cazul in care se opteaza pentru propriul os, acesta este extras din anumite parti ale corpului, cele mai comune locuri fiind cavitatea bucala, in timp ce alti medici recolteaza osul din zona soldului sau a tibiei. Inainte de inceperea interventiei este nevoie ca pacientii sa efectueze o radiografie pentru ca medicii sa poata studia anatomia cavitatii si a sinusurilor. In unele situatii poate fi nevoie si de o tomografie computerizata, deoarece aceasta vine in ajutorul specialistului ce poate masura cu exactitate inaltimea si latimea osului existent, dar si pentru evaluarea sanatatii sinusurilor.

Cum se face sinus liftingul ?

In primul rand medicul va efectua o incizie de mici dimensiuni la nivelul gingiei, acolo unde dintii din spate s-ar fi regasit. Apoi tesutul este ridicat pentru ca osul sa fie expus, in timp ce se creeaza o fereastra ovala, de mici dimensiuni la nivelul osului. Membrana ce delimiteaza sinusul in partea opusa a ferestrei create are rolul de a separa sinusul de cavitate, iar aceasta este ridicata cu atentie. Ulterior se impacheteaza granule de os in spatiul unde sinusul era localizat. Cantitatea de os difera de la un caz la altul, insa in cele mai multe dintre cazuri se adauga cativa milimetri de os. Dupa adaugarea osoasa la locul potrivit, zona va fi refacuta, iar inciziile vor fi suturate, in timp ce implanturile vor putea fi inserate noua luni mai tarziu. Aceasta perioada este necesara pentru ca osul sa fie bine asimilat de catre organism si este direct influentata de cantitatea de os ce a fost adaugata.

Contact

0728 628 600

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

BarbatFemeieCopil