VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Punga parodontala tratament

Tratament Laser Fara Durere la 3D Dental. Medic Parodontolog Specialist.

Pungile parodontale sunt destul de comune si se manifesta ca urmare a unei afectiuni la nivelul gingiei, care se trateaza in functie de stadiul la care s-a ajuns, dar si de starea generala de sanatate a pacientilor.

Acestea reprezinta niste buzunare care se formeaza la baza radacinii dintilor, sub gingii, fiind dificil de igienizat in mod corespunzator si marcheaza un loc unde bacteriile se pot adaposti si dezvolta.

Gingivita este primul pas care duce la probleme ale gingiilor, incepand cu disconfort, inflamatii sau sangerari gingivale, pentru ca mai apoi sa se ajunga la parodontoza.

Care sunt simptomele pungii parodontale?

Pacientii se vor confrunta cu durere in zona dintilor afectati, insa uneori pot sa apara si diferite tipuri de abces. Ulterior, dintii vor fi mai mobili intrucat structura de sustinere a lor este afectata, insa este esentiala diagnosticarea corespunzatoare, intrucat aceste simptome pot fi asociate si cu alte afectiuni, incepand de la abces, la accidente sau fracturi ale radacinii dintilor sau a chisturilor formate in diferite zone ale cavitatii.

Tratamentul pungilor parodontale

In prima faza, de regula, in functie de stadiul afectiunii, se efectueaza o igienizare profesionala riguroasa in incercarea de reducere a dimensiunii pungilor, insa in alte situatii pot fi necesare interventii chirurgicale.

Aceastea din urma presupun efectuarea unei incizii la nivelul gingiilor pentru expunerea radacinilor si eliminarea tartrului, dupa care se vor aplica la loc, insa mult mai apropiate de dinti si se sutureaza.

Pe aceasta cale se reduce distanta dintre dinti si gingii, astfel ca se previne stocarea bacteriilor in locuri ascunse, de unde sa nu poata fi eliminate.

Prevenire                                                                                

In schimb, este mult mai simplu ca pungile parodontale, dar si multe alte afectiuni ale cavitatii orale, sa fie prevenite intrucat nu este nevoie decat de o igiena orala riguroasa, alcatuita din periajul dintilor, folosirea atei dentare si efectuarea unor controale la stomatolog la fiecare sase luni.

Tratamentul bolii parodontale la 3D Dental

Cum se trateaza punga parodontala?

Pentru a trata abcesul parodontal, in multe dintre situatii singura posibilitate ramane extractia dintelui respectiv, deoarece terapiile radiculare sau ale radacinii nu au randamentul dorit. Aceste pungi parodontale pot fi de doua tipuri, parietala sau periapicala, iar in majoritatea cazurilor flora bacteriana de sub gingii se schimba, motiv pentru care drenarea puroiului nu este atat de usoara in cazul pungilor. Asadar, tratarea parodontozei reprezinta un moment dificil pentru orice pacient, insa specialistii in parodontaoza recomanda doua etape:

  • Controlarea leziunilor acute
  • Tratarea leziunilor initiale

Drenarea puroiului

Astfel, prima etapa a tratarii pungii parodontale presupune efectuarea unei anestezii, pentru ca pacientii sa nu resimta nicio durere, iar mai apoi sa se controleze infectia, motiv pentru care este nevoie de drenarea puroiului colectat. Cu alte cuvinte, o solutie mai usor de pus in practica este reprezentata de drenarea si detatrarea pungutei, insa atunci cand aceasta posibilitate nu are efectul dorit, se poate opta pentru frezarea tuturor dintilor care sunt afectati, pentru reducerea ariei de contact a acestora. Pacientii isi pot pregati o solutie alcatuita prin amestecarea unei lingurite cu sare la jumatate de cana de apa calduta, clatind gura, pentru favorizarea drenajului. In cazul in care este nevoie, medicii pot solicita pacientilor efectuarea unei radiografii a zonei respective.

Antibiotice

Drenarea mai poate fi efectuata si prin puncturarea dintelui respectiv cu ajutorul unei sonde, iar in cazul in care puroiul nu se poate controla in totalitate, dentistul poate prescrie un tratament cu antibiotice, valabil cateva zile. In majoritatea cazurilor, antibioticele reprezinta un tratament secundar, insa exista si infectiile severe, unde acestea sunt cele mai recomandate, in special atunci cand pacientii sufera din cauza inflamatiilor fetei, celulita prezenta in zona gatului, febra, stare generala de disconfort. Pentru a stabili tipul de antibiotice potrivit, medicii trebuie sa efectueze o prelevare a bacteriilor prezente. Cu toate acestea, sunt cateva antibiotice  interzise copiilor sau femeilor insarcinate, precum penicilina. Insa, in situatiile foarte urgente, cand durerile sunt insuportabile, pacientii pot lua ibuprofen sau paracetamol, deoarece au capacitatea de estompare a durerilor.

Daca este tratata inca din fazele incipiente, punguta parodontala nu propune complicatii. Buzunarasele trebuie curatate cu atentie si in mod eficient, iar in urma acestui proces sansele de dezvoltare a altor pungute sunt zero. Doar in cazuri foarte rare, pacientii pot fi afectati de urmatoarele:

  • Chisturi dentare
  • Osteomilita – infectarea oaselor vecine
  • O infectie prezenta la nivelul limbii, ce se poate raspandi si catre alte organe ale corpului, viata pacientilor fiind pusa in pericol
  • Sinuzita – infectia se transmite catre sinus
  • Vasele de sange cerebrale se pot infecta si astfel ca se ingroasa

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

BarbatFemeieCopil