VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Programeaza-te la o consultatie si profita de cele mai noi tehnologii!

Tratamente Laser

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii din domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament cu ajutorul laserului (fara durere).

Inhalosedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Parodontoza

Tratament Laser Fara Durere la 3D Dental. Medic Parodontolog Specialist.

Primele stadii ale gingivitei trec fara a produce prejudicii semnificative, ci implica putin disconfort pentru pacienti, precum inrosirea, inflamatia sau sangerarea gingiilor la cel mai mic contact, insa daca nu sunt luate masurile adecvate, afectiunea poate avansa catre parodontoza, iar situatia se complica considerabil.

Semne si simptome            

Gingiile sanatoase sunt roz si ferme, insa pe masura ce masura ce sunt afectate, se inrosesc, devin tot mai sensibile, sunt dureroase la atingere, dar si incep sa se retraga, motiv pentru care radacina dintilor este expusa si devine mai vulnerabila.

De asemenea, se creeaza spatii noi intre dinti, poate sa apara abcesul gingival, respiratia devine urat mirositoare, insa dintii afectati pot fi mai mobili, intrucat structura de sustinere este afectata. In schimb, pentru ca exista mai multe tipuri de parodontoza, si pacientii se pot confrunta cu diferite simptome si manifestari, in functie de situatia prezentata.

Care sunt cauzele?                   

Parodontoza incepe odata cu placa bacteriana formata pe suprafata dintilor si care nu este indepartata prin periajul zilnic.

In plus, daca aceasta nu este inlaturata in decurs de circa 24 de ore, se va intari, transformandu-se in tartru, substanta care nu mai poate fi eliminata decat in cadrul cabinetului stomatologic, prin detartraj.

Tartrul se intareste si sub nivelul gingiilor, iritandu-le, iar mai apoi se poate manifesta in diferite moduri, fiind un adevarat rezervor pentru bacterii si se pot forma mici buzunarase unde sa fie stocate si protejate impotriva periajului.

Asadar, cauza principala pentru dezvoltarea parodontozei este igiena orala precara, insa exista si multi alti factori care favorizeaza afectiunea, precum fumatul, consumul de alcool in cantitati ridicate sau consumul de droguri, deoarece aceste vicii slabesc sistemul imunitar, care devine tot mai sensibil.

Si schimbarile hormonale ale femeilor pot fi un factor de risc, alaturi de ereditate, fiind mai predispusi cei care prezinta astfel de cazuri in familie, insa si alimentatia nesanatoasa poate fi periculoasa.

Tratamentul bolii parodontale la 3D Dental

De ce apare paradontoza?

La fel ca orice alta afectiune a cavitatii bucale, paradontoza apare din cauza placii bacteriene care nu este inlaturata la timp de pacient. Aceasta se formeaza din bacterii si amidon sau zahar prezent in alimentele consumate, si cu toate ca este inlaturata, se formeaza la loc, motiv pentru care periajul dentar este recomandat de mai multe ori pe zi.

In caz contrar, in doua sau trei zile se poate forma tartrul, care ingreuneaza inlaturarea placii bacteriene si care nu se indeparteaza cu usurinta, fiind nevoie de un detartraj, procedura efectuata in cadrul cabinetului stomatologic. Daca tartrul si placa bacteriana nu sunt eliminate de pe suprafata dentara, aceasta devine sensibila, gingiile se irita si se dezvolta gingivita.

Pe langa aceste aspecte, paradontoza este cauzata si de alti factori precum:

 • Unul dintre cele mai daunatoare vicii este fumatul, deoarece nu afecteaza numai cavitatea bucala, ci si intregul organism. Sistemul imunitar este slabit, favorizeaza dezvoltarea microbilor si bacteriilor, care si ele duc la aparitia a nenumarate afectiuni, in special la nivelul cavitatii orale
 • Ereditatea joaca si ea un rol important in cadrul aparitiei paradontozei, deoarece un pacient, in ciuda unei igiene orale efectuate cu grija si atentie de mai multe ori pe zi, poate sa dezvolte afectiunea daca a fost prezenta la parinti. Conform statisticilor, circa 30% din populatie a intalnit aceasta situatie.
 • Exista si anumite medicamente care favorizeaza paradontoza in mod indirect, precum antidepresivele sau cele impotriva racelii, deoarece acestea duc la scaderea secretiei salivare, iar aceasta are rolul de curatare naturala a danturii, eliminand pe cat posibil bacteriile prezente.
 • Persoanele care prezinta diabet au deja sistemul imunitar foarte slabit, motiv pentru care acestia sunt mai predispusi la dezvoltarea altor afectiuni precum paradontoza. Cea din urma scade puterea organismului de a actiona, astfel de a utiliza insulina, motiv pentru care diabetul se controleaza cu dificultate .
 • Gingivita poate aparea in special in cazul femeilor insarcinate din cauza schimbarilor hormonale din aceasta perioada, care poate afecta buna functionare a organismului
 • Alimentatia defectuoasa poate duce la favorizarea paradontozei, astfel ca cei care nu consuma suficient calciu si alimente care sa contina vitamine esentiale precum C sau B sunt mai predispusi la dezvoltarea mai multor afectiuni. Vitamina C ajuta la pastrarea integritatii tesuturilor organismului in timp ce calciul pastreaza rezistenta osoasa.

Tratament paradontoza

Tratarea eficienta a fiecarei afectiuni prezentate de cavitatea bucala incepe prin abordarea pacientilor a unei igiene orale corespunzatoare, in special de cei care sunt afectati de paradontoza. Astfel ca este nevoie de:

 1. Terapia initiala

Prima etapa presupune indepartarea factorilor importanti precum placa bacteriana si tartrul, procedura fiind utilizata si in cazul altor afectiuni.

 • Prin detartraj este indepartat tartrul si placa bacteriana care uneori se pot afla in pozitii inaccesibile pentru un simplu periaj efectuat de pacient
 • Atunci cand tartrul si placa bacteriana au aderat la radacini, acestea sunt indepartate prin intermediul unei tehnici numite planare radiculara
 • Mai poate fi considerat eficient si periajul profesional sau o irigare cu niste substante speciale care au rolul reducerii inflamatiilor prezente

De asemenea, in multe cazuri medicii recomanda efecturea unei echilibrari ocluzale, astfel incat dintii afectati de paradontoza sa nu aiba parte de o forta masticatorie excesiva. Ulterior este nevoie de indepartarea factorilor ce pot duce la evolutia afectiunii:

 • Inlocuirea plombelor vechi ce ar putea sa favorizeze stocarea placii bacteriene
 • In cazul in care exista lucrari dentare necorespunzatoare, acestea trebuie inlocuite
 • Se adopta o igiena corespunzatoare pentru eliminarea resturilor alimentare, placii si tartrului
 • In cazul in care medicul considera ca este nevoie, acesta poate recomanda si alte tratamente
 1. Tratament chirurgical

Se opteaza pentru tratamentul chirurgical doar atunci cand terapia initiala nu a dus la rezultatul asteptat. Astfel, dupa circa o luna, are loc o noua evaluare a pacientului pentru stabilirea starii inflamatiei si pungilor parodontale care trebuie sa scada. In cazul in care pungile au o adancime mai mare de 5 mm si nu si-au modificat dimensiunile in urma tratamentului initial, iar in tot acest timp gingiile sangereaza, exista sanse ridicate ca afectiunea sa isi continue dezvoltarea.

Interventile chirurgicale de tip parodontal sunt necesare pentru crearea accesului necesar in vederea inlaturarii tartrului si placii bacteriene. Cea mai comuna interventie chirurgicala este cea cu lambou:

 • Din cauza adancimii pungilor parodontale, tartrul se poate situa la distante mari sub gingie, fiind dificil de inlaturat prin intermediul detartrajului
 • Asadar pentru inlaturarea tartrului se va efectua o mica incizie si decaparea unei parti gingivale, prin acest mod existand si posibilitatea indepartarii tesuturilor infectate
 • Urmatorul pas presupune netezirea osoasa, pentru diminuarea tututor spatiilor in are ar putea fi stocate bacterii
 • Ultima etapa a procedurii este suturarea gingiei

Pacientii mai au la indemana si alte tratamente chirurgicale la care pot apela in functie de situatia prezentata precum aditia de os sau regenerarea tisulara.

 1. Intretinere si ingrijire

La finalul oricarui tratament, pacientii trebuie sa acorde o atentie sporita igienei orale si se recomanda efectuarea unor controale la cel mult trei luni, pentru ca medicii sa poata evalua si monitoriza evolutia situatiei si stabili daca exista posibilitatea unei recidive. De cele mai multe ori, afectiunile parodontale apar din cauza igienii orale precare, motiv pentru care pacientii trebuie sa tina cont de aceasta, daca nu isi doresc reaparitia bolii.

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Pta. Alba Iulia

Tur Virtual Clinica 3D Dental Bucuresti - Bulevardul Tineretului

Contact

0728 628 600

office@3d-dental.ro

Piata Alba Iulia, Nr. 7, Bl. 16

Bulevardul Tineretului nr. 47

BarbatFemeieCopil