Endodontie microscopica

Se apeleaza la endodontie microscopica atunci cand se doreste ca tratamentul de canal sa fie efectuat in cele mai bune conditii, pulpa fiind afectata de o infectie bacteriana.

Simptomele pe care le vor constata pacientii sunt durere in momentul masticatiei dar si sensibilitate la consumul de alimente si bauturi reci sau fierbinti, alaturi de mobilitatea dintelui.

Pe masura ce infectia progreseaza, aceste simptome pot disparea intrucat pulpa moare, insa acest lucru nu inseamna ca situatia s-a remediat, ci din contra, este recomandata luarea masurilor adecvate in cel mai scurt timp.

Ulterior vor aparea inflamatii ale gingiei, se formeaza diferite tipuri de abces, iar dintii se innegresc si este esential ca pacientii sa se prezinte la stomatolog.

Care sunt avantajele?

Eficienta

Cabinetele moderne precum clinica 3D Dental dispun de cele mai noi echipamente, cu ajutorul carora pot efectua tratamente intr-un mod mult mai eficient si sigur, lipsit de riscuri, iar aici este inclusa si endodontia microscopica.

Daca nu sunt luate masuri cu privire la dintele afectat, infectia avanseaza si exista riscul ca nici macar tratamentul endodontic sa nu mai aiba succes.

In prima faza se poate recomanda administrarea anumitor medicamente pentru eliminarea bacteriilor, insa daca acestea nu au succes, atunci curatarea canalelor este urmatoarea varianta la care se apeleaza.

Cum se efectueaza?

Pentru a trata infectia este nevoie de eliminarea bacteriilor, iar rezultatele pot fi obtinute doar in urma tratamentului endodontic, fie cu ajutorul extractiei dentare, insa aceasta varianta din urma nu este recomandata decat in situatiile extreme. Dupa ce se indeparteaza bacteriile, canalele dintelui sunt curatate si igienizate, iar mai apoi se sigileaza prin intermediul unui material special numit gutaperca, urmand ca dintele sa fie refacut prin obturatia clasica sau prin coroane, iar zona se vindeca, de regula, pe cale naturala.

Fara riscuri

Procedura in sine nu este una complicata si se efectueaza sub efectul anesteziei, pentru ca pacientii sa aiba parte de confort si sa nu simta durerea, tratamentul fiind foarte eficient, iar dintii salvati pot rezista chiar si o viata intreaga daca sunt intretinuti in mod corespunzator.

Semnele necesitatii unui tratament endodontic sunt diferite, de la sensibilitate in timpul consumului de alimente calde sau reci, insa si atunci cand dintii se decoloreaza din cauza pulpei dentare moarte. De asemenea, si abcesele si durerea acuta pot fi un semn al necesitatii tratamentului endodontic.

Din pacate, anumite afectiuni se pot dezvolta fara a oferi simptome decat atunci cand au evoluat foarte mult, iar tratarea lor este mult mai dificila.De ce sa aleg un medic cu practica orientata spre endodontie microscopica?

Medicul specialist in acest domeniu cunoaste mult mai bine structura interna a unui dinte, astfel incat acesta este mult mai experimentat cu privire la cazurile intampinate. Asadar, pacientii pot beneficia de un tratament mult mai amanuntit realizat in deplina siguranta. Cazurile mai dificile in care se dezvolta durerea orofaciala sunt rezolvate cu greu din cauza durerii care nu este obisnuita, iar stomatologii generali de cele mai multe ori nu au cunostintele necesare pentru a oferi un tratament corespunzator din prima incercare.Tratamentul endodontic la microscop
Aceste tratamente devin mult mai eficiente atunci cand sunt asistate de un microscop, fiind foarte complexe, insa in cadrul clinicii noastre punem la dispozitia pacientului aparatura necesara pentru a acoperi o gama cat mai larga de tratamente, iar acestia sa se bucure de cele mai bune lucrari. Pe langa aparatura potrivita, este nevoie si de medici bine pregatiti, capabili sa ofere tratamentul corespunzator indiferent de cazul intampinat. Consultatiile endodontiei dureaza intre 30 si 60 de minute, procedura fiind impartita de regula in mai multe etape.

Etapele unui tratament endodontic la microscop :

Anamneza reprezinta pasul in care dentistul incearca sa afle de la pacient cat mai multe informatii cu privire la problemele medicale ale acestora.
Urmeaza consultarea atenta prin intermediul ustensilelor potrivite pentru determinarea sursei de unde provin problemele. Cu ajutorul microscopului aceasta procedura este mult mai usor de efectuat, deoarece imaginile oferite de acesta sunt marite de 25 de ori.
Etapa urmatoare presupune ca pacientul sa efectueze niste radiografii, iar pe durata procedurii vor fi necesare mai multe pentru ca tratamentul sa fie efectuat cat mai bine, iar pacientul sa beneficieze de calitatea serviciilor oferite.
Ultima etapa este atunci cand, dupa toate datele adunate, dentistul va alcatui un plan de tratare a problemei prezentate.
Durata unui tratament endodontic la microscop difera in functie de fiecare situatie in parte.
Se poate spune ca un tratament endodontic a ajuns la final atunci cand este nevoie de obturatia canalului si sigilarea pentru prevenirea patrunderii microbilor in spatiile lasate libere. Bacteriile pot sa infecteze dintele din nou, astfel ca ultimul pas este esential in buna functionare a tratamentului efectuat.

Programare online

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vă invităm să vă faceți o programare.

ProgramarePrețuri